A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ПРАЦЮЮЧИ НАД ВИКОНАННЯМ ЗАКОНУ ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ

Дата: 03.03.2018 08:24
Кількість переглядів: 1175

Здавалося б, зовсім недавно, на початку лютого 2018 року, органи юстиції презентували ефективні інструменти боротьби зі злісними неплатниками аліментів, які зловживали м’якими нормами законодавства і забували про своїх дітей. Новий закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» вступив у дію 6 лютого 2018 року.

Отож, отримавши дієві засоби впливу на горе-батьків, фахівці юстиції ще більше активізували свою роботу. І її результати за цей час – справді колосальні. Спочатку року стягнуто на погашення аліментів більше 11,3 мільйонів гривень. Це стосується 15000 дітей – тих, хто живе поряд з нами.

І факти, з якими зіткнулися державні виконавці, – вражаючі. Недбайливі батьки дуже швидко знаходили десятки тисяч гривень, щоб заплатити аліменти, як тільки постало питання про обмеження неплатника у праві виїзду за кордон, керування транспортними засобами, зброєю та у праві полювання. Не бажаючи неприємного розголосу та плануючи подорож за кордон, один з боржників – житель міста Конотоп, який ухилявся від сплати аліментів, покладених на нього судовим рішенням, одразу знайшов майже 79 тисяч гривень, як тільки отримав постанову державного виконавця про обмеження його у праві виїзду за межі України.

Коли боржнику з Охтирки вручили одразу 4 постанови про його обмеження: у виїзді за кордон, полюванні, користуванні зброєю і авто, батько одразу перерахував всю суму боргу – 20 тисяч – на користь забутої ним донечки Євгенії.

На Ямпільщині чоловік, що мав борг зі сплати аліментів, знайшов гроші після того, як на його авто було накладено арешт та складено протокол про адміністративне правопорушення, а також попереджено про обмеження у праві керування транспортним засобом. Одразу, за участі спеціалістів юстиції, дитина отримала від батька понад 34 тисячі гривень.

Комплекс заходів, прийнятих до неплатника аліментів (арешт земельного паю, рахунків, винесення 4 постанов) виявився дієвим у Буринському районі – на користь двох дітей стягнуто 15 тисяч гривень аліментів. У Тростянецькому районі батько сплатив дитині 20 тисяч гривень, як тільки отримав попередження щодо арешту автомобіля для подальшого звернення стягнення для погашення боргу. На Роменщині після вжитих заходів фахівцями юстиції неплатник знайшов для дитини більше 32 тисяч гривень, у Путивльському – 23 тисячі гривень, а в Білопільському – більше 20 тисяч гривень.

І такі випадки є в кожному місті і районі, ми активно поширюємо ці факти в інформаційному просторі, проводимо роз’яснювальну роботу серед населення, щоб утвердити важливе: чужих дітей не буває. Завдяки активній просвітницькій роботі, коли громадяни дізналися про більш суворі форми впливу, змінилося й ставлення боржників-аліментників – дбаючи про свою репутацію, вони самі приходять до органів юстиції.

За час дії нововведень виконавцями області обмежено у праві виїзду за кордон близько 1,8 тисяч злісних неплатників аліментів. Винесено 5,6 тисяч постанов про обмеження у праві керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю.

До суду вже направлено більше 200 протоколів про притягнення боржників до адміністративної відповідальності.

В загальних результатах органів юстиції Сумщини ми бачимо й ефективність роботи мобільних груп з ліквідації заборгованості по аліментах, які активно працюють в області, щоб забезпечити права дітей на вчасне отримання грошового забезпечення для життя і розвитку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь