A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЗАСІДАННЯ ДВАНАДЦЯТОЇ СЕСІЇ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

Дата: 01.03.2018 09:59
Кількість переглядів: 866

Під керівництвом Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука відбулося засідання дванадцятої сесії сьомого скликання, участь в якому взяли керівники відділів виконавчого апарату Краснопільської селищної ради, в.о. старост старостинських округів, голова районної ради Віталій Савоненко та редактор газети “Перемога” Олександр Моцний.

У ході засідання було розглянуто 41 питання порядку денного. Це зокрема:

- Про добровільне приєднання Тур’янської  сільської територіальної громади  до Краснопільської селищної об’єднаної  територіальної громади;

- Про затвердження Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Краснопільській селищній раді (об’єднаній територіальній громаді) на 2018-2020 роки;

- Про затвердження Положення про  конкурсний відбір  суб’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки комунального майна  територіальної громади Краснопільської селищної ради;

- Про затвердження Положення про орган  приватизації житлового фонду територіальної громади Краснопільської селищної ради;

- Про доповнення переліку об’єктів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади Краснопільської селищної ради, які пропонуються до передачі в оренду та ряд інших питань, що стосуються життєдіяльності об'єднаної громади.

Своїм рішенням депутати затвердили Василя Лавріненка на посаді заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради. В свою чергу керівник громади Юрій Яремчук побажав Василю Анатолійовичу успіхів, натхнення та плідної праці на цій посаді.

Під час сесії було прийнято ряд питань, що стосувались діяльності селищної ради в освітній сфері. По даному блоку питань з інформацією виступила начальник відділу освіти Краснопільської селищної ради Лариса Дерев'янченко. Зокрема, задля забезпечення стабільного розвитку системи освіти Краснопільської ОТГ, забезпечення рівного доступу до якісної освіти для кожної дитини громади була затверджена Комплексна програма «Розвиток освіти у Краснопільській селищній раді» на 2018-2020 роки та ухвалено рішення про відкриття  відділення  вільної боротьби  та введення посади тренера-викладача до штату працівників дитячо-юнацької спортивної школи Краснопільської селищної ради. Заслухано та взято до відома інформацію про виконання селищної комплексної програми «Освіта» на 2016-2017 роки та про виконання селищної програми «Молодь» на 2016-2017 роки.

Так, комплексна програма розвитку освіти ОТГ включає в себе 8 напрямів, а саме: забезпечення рівних умов доступу до отримання дошкільної освіти; матеріально-технічний розвиток закладів дошкільної освіти; реалізація ключових компонентів Концепції «Нова українська школа»; забезпечення рівного доступу до якісної освіти та ряд інших напрямів.

Особливу увагу депутати зосередили на розгляді та прийнятті програми «Забезпечення населення Краснопільської селищної ради об'єднаної територіальної громади якісною питною водою на 2018-2020 роки». Про основні її положення присутнім доповіла начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Інна Лісун. Дана програма буде здійснюватися за такими основними напрямами: охорона та раціональне використання джерел питного водопостачання; будівництво, розвиток і реконструкція систем водопостачання та водовідведення; придбання насосного обладнання тощо. Джерелами фінансування заходів програми будуть кошти державного та місцевого бюджетів, залучені інвестиції.

- Перш за все, дана програма спрямована на вирішення ряду гострих проблем у сфері водопостачання нашої громади. Так, зокрема, по Хмелівці передбачається ремонт та будівництво водопровідної мережі, у 2018 році сюди згідно програми передбачається 640 тис. грн. державних та 300 тис. грн. місцевих коштів. Певні роботи будуть проведені в селах Ясенок, Мозкове та в селищі Угроїди. Взагалі кожен старостинський округ охоплений відповідною програмою. Окремим пунктом визначені роботи по реконструкції водопровідної мережі по селищу Краснопілля та вивчається питання ремонту очисних споруд, - прокоментував Юрій Яремчук.

Під час сесії також прийнято низку рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Депутатами обговорено та затверджено ряд майнових питань та надано матеріальну допомогу жителям громади.

Завершуючи засідання сесії Юрій Яремчук подякував за конструктивну роботу депутатам, керівникам структурних підрозділів селищної ради та закрив пленарне засідання 12 сесії 7 скликання.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь