A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДБУЛАСЯ СЕСІЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 01.02.2018 11:34
Кількість переглядів: 1385

31 січня 2018 року відбулася чергова одинадцята сесія Краснопільської селищної ради. Головував на засіданні селищний голова Юрій Яремчук. В роботі пленарного засідання також взяли участь керівники відділів виконавчого апарату Краснопільської селищної ради, в.о. старости Угроїдського, Хмелівського, Чернеччинського, Осоївського старостинських округів, народний депутат України Олександр Сугоняко, голова районної ради Віталій Савоненко та редактор газети “Перемога” Олександр Моцний.

У ході засідання було розглянуто 45 питання порядку денного. Це зокрема:

- Про затвердження звіту про виконання селищного бюджету та виконання Програми економічного та соціального розвитку Краснопільської селищної ради за 2017 рік;

- Про  підсумки роботи із зверненнями громадян в  Краснопільській селищній раді за 2017 рік;

- Про затвердження Переліку адміністративних послуг, які надаються через відділ «Центр надання через адміністративних послуг» Краснопільської селищної ради та ряд інших.

Та перш ніж розпочати розгляд питань порядку денного було заслухано звіт керівника Охтирської місцевої прокуратури Юлії Слабунової "Про стан законності та додержання прав громадян за наслідками роботи у 2017 році".

Також було прийнято ряд питань, які стосуються житлово-комунального господарства, а саме: - Про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Краснопільської селищної ради; - Про затвердження переліку об’єктів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади, які пропонуються до передачі в оренду; Про проведення конкурсу на право оренди артезіанської свердловини та водопровідної мережі в смт Краснопілля Сумської області; - Про проведення конкурсу на право оренди водогону в с. Хмелівка Краснопільського району Сумської області та Про затвердження Статуту Краснопільської житлово-експлуатаційної  дільниці  в новій редакції.

- Прийняття даного блоку питань дозволяє нам привести у законодавче русло надання послуг у сфері житлово-комунального господарства, водопостачання та водозабезпечення, - прокоментував керівник Краснопільської ОТГ Юрій Яремчук.

Крім того, під час сесії було заслухано звіти голів постійних комісій з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій, постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, підприємництва, містобудування, будівництва,  сфери послуг, земельних відносин та охорони навколишнього середовища та комісії з соціально-гуманітарних питань, законності, депутатської діяльності та  етики.

У ході цієї сесії також прийнято низку рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Депутатами обговорено та затверджено ряд майнових питань та надано матеріальну допомогу жителям громади.

Загалом, незважаючи на досить великий перелік питань порядку денного, засідання одинадцятої сесії селищної ради пройшло злагоджено та організовано. По всіх питаннях, які виносилися на порядок денний, були прийняті відповідні рішення.

Долучився до обговорення та вніс деякі пропозиції до Стратегії розвитку Краснопільської ОТГ народний депутат Олександр Сугоняко.

- Вважаю, що потрібно приділити особливу увагу саме розвитку і зміцненню добровільних ОТГ. Це шлях до децентралізації. Це фактично майбутня первинна ланка адміністративно-територіального устрою України. Адже, не секрет, що сьогодні більшість питань, що виникають у людей, це питання місцевого характеру, - зазначив народний обранець.

Зокрема він запропонував програму дій по відновленню автошляхів Краснопільської об'єднаної громади, по створенню більш привабливого інвестиційного клімату та комунікації з розвиненими європейськими громадами.

В свою чергу Юрій Яремчук висловив думку щодо механізму передачі землі у власність територіальним громадам.

- Має бути найдений дієвий механізм передачі об'єднаним громадам всіх земель поза межами населених пунктів у їх власність, щоб кожна ОТГ могла планувати свої території та повноправно ними розпоряджатись, - підкреслив Юрій Яремчук.

Підбиваючи підсумки роботи сесії керівник громади подякував усім депутатам за роботу, активність при обговоренні питань та зазначив, що прийняті рішення спрямовані на забезпечення соціально-економічної стабільності в громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь