A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

СПІВРОБІТНИЦТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД – ЗАПОРУКА РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЙ

Дата: 07.09.2017 11:48
Кількість переглядів: 1080

Краснопільська об’єднана територіальна громада гостинно зустрічала учасників інформаційної зустрічі «Участь суспільства в прийнятті рішень в громадах» для представників органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад. Захід відбувся за ініціативи управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та паливно-енергетичного комплексу Сумської облдержадміністрації, яка організована Всеукраїнською асоціацією ОМС «Асоціація сільських, селищних рад та об’єднаних громад України», за участю Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ та за підтримки Польсько-Канадської Програми Демократії співфінансованої з Програми Польської Співпраці. На зустріч приїхали більш як 100 представників місцевих громад Сумщини.

- Цей проект реалізується в Україні з травня і це вже наша тридцять сьома зустріч з тими громадами, які нещодавно об’єдналися або перебувають в процесі об’єднання і потребують допомоги та консультацій», – розпочинаючи зустріч зазначила виконавчий директор Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація сільських, селищних рад та об’єднаних громад України» Наталія Ключник.

У вітальному слові Дмитро Живицький подякував учасникам заходу за те, що завітали на Сумщину.

- Коли ми дізналися, що є така Асоціація і як саме вона працює, то запросили її до співпраці, адже розвиток об’єднаних громад – це наше спільне завдання. Ми маємо зробити все можливе, щоб на Сумщині відбувався не просто процес об’єднання громад і не лише оптимізація управлінська, а й щоб ОТГ почали заробляти кошти, створювали нові робочі місця, піднімали людям заробітну платню, розвивали інфраструктуру тощо, – наголосив керівник апарату облдержадміністрації.

В свою чергу звертаючись до учасників семінару голова Краснопільської об’єднаної територіальної громади Юрій Яремчук побажав всім плідної праці та приємних вражень від перебування на Краснопільщині.

- Сьогодні перед кожною громадою стоїть одне із основних завдань – вибудувати дієву модель розвитку своєї території, тому такі форуми дають змогу отримати дійсно корисну інформацію бачення того, як саме повинна розвиватися та чи інша громада, – зазначив керівник Краснопільської ОТГ.

У рамках зустрічі представники об’єднаних громад області взяли участь у семінарах «Без мешканців не вдасться: запрошення до діалогу» та «Підготовка проектів місцевого розвитку» за участі спікерів з Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ і Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ. Розглянули питання впровадження реформ на місцях у сфері охорони здоров’я, освіти, агропромислового комплексу тощо.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь