A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

УКРАЇНА НА ШЛЯХУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ОСВІТИ

Дата: 27.11.2017 14:24
Кількість переглядів: 924

23 листопада 2017 року начальник відділу освіти Краснопільської селищної ради об'єднаної територіальної громади Лариса Дерев’янченко взяла участь у складі делегації Сумської області у конференції «Україна на шляху децентралізації освіти», яка проходила в м. Києві. Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за підтримки шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні».

У відкритті конференції взяли участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, керівник шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Ерік Факсгард, шведська асоціація місцевих влад і регіонів.

Захід проходив у форматі трьох сесій, на порядок денний яких виносилися наступні питання: «Децентралізація освіти: перші підсумки», «Новий закон «Про освіту»: можливості та виклики» та проводилися паралельні обговорення в групах,  де учасники заходу обговорювали низку актуальних питань, зокрема «Нова українська школа: перші кроки», «Формула розподілу освітньої субвенції», «Інноваційні практики органів місцевого самоврядування», «Нова Державна служба якості освіти та методична підтримка в децентралізованій системі освіти», «Від оптимізації мережі до освітніх стратегій».

- У рамках децентралізації органи місцевого самоврядування отримують більші повноваження, зокрема в галузі освіти та поряд з цим необхідно буде взяти на себе складне завдання та відповідальність за створення ефективного управління системою освіти в Краснопільській об'єднаній громаді.

2018 рік буде проходити під гаслом Нової української школи. Планується презентувати перші досягнення 100 пілотних шкіл відібраних для участі в новому Державному стандарті початкової загальної освіти, участь в якому бере Краснопільська загальноосвітня школа I-IIIст, - зазначила Лариса Дерев'янченко.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь