A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬСЬКА ОТГ ОДНА ІЗ ПЕРШИХ ГРОМАД СУМЩИНИ ЯКА ЗАТВЕРДИЛА СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ

Дата: 22.12.2017 15:36
Кількість переглядів: 1112

Робота над Стратегічним планом розпочата у липні 2017 року. Основною формою роботи над  проектом документу стало проведення засідань Робочої групи, яка напрацьовувала відповідні пункти та положення даного надважливого документу життєдіяльності нашої об'єднаної територіальної громади.

Так, на восьмій сесії Краснопільської селищної ради, більшістю голосів депутатського корпусу була прийнята та затверджена Стратегія розвитку Краснопільської селищної ради на 2018-2020 роки.

- Плануючи розвиток громади, дуже важливим і ключовим є виявлення реальних потреб жителів, бачення проблем громади, визначення пріоритетів у вирішенні тих чи інших проектів тощо. Саме з цією метою була розпочата робота з підготовки та затвердження Стратегії розвитку Краснопільської селищної ради на 2018-2020 роки, - зазначив Юрій Яремчук. - Основною формою роботи над проектом документу стало проведення засідань Робочої групи. Процес стратегічного планування відбувався у режимі максимального залучення кола експертів, жителів громади до співпраці та обговорення задля написання максимально реального та якісного соціально-економічного плану розвитку нашої об’єднаної громади.

Стратегічними цілями визначено 4 напрямки діяльності:

- Краснопілля – центр об’єднаної громади;

- Розвиток старостинських округів;

- Створення нової системи надання муніципальних послуг територій;

- Розбудова і оптимізація освітнього і спортивного простору.

Дані цілі, в свою чергу, передбачають відповідні операційні цілі та завдання. Це зокрема: організація сучасного освітлення вулиць, створення сучасних Центра дозвілля громади та арт-простору, побудова нових дитячих майданчиків, розробка та розповсюдження інвестиційного паспорту громади, запровадження фестивалю з деревообробки, розвиток міжмуніципального співробітництва з прилеглими громадами, будівництво та капітальний ремонт доріг, модернізація закладів соціальної сфери, відновлення систем водопостачання  та освітлення населених пунктів, забезпечення роздільного збору, сортування та утилізації ТПВ, облаштування парків, дитячих майданчиків та зон відпочинку, створення та оснащення багатопрофільного комунального підприємства, будівництво Центру безпеки громади, створення музею спорту ім. Жаботинського та ряд інших завдань.

- Основними, принциповими розділами документу є обґрунтування стратегічного бачення розвитку Краснопільської ОТГ, її місії, SWOT-аналіз, визначення пріоритетів, стратегічних та оперативних цілей розвитку, поєднання Стратегії розвитку з регіональними та державними програмами, - прокоментував начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Віталій Расторгуєв.

- Щиро вдячний представникам Сумського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування, його директору Олександру Хоруженку, експерту Центру розвитку Григорію Старикову, раднику з питань децентралізації Дмитру Лук'янцю та юрисконсульту Марині Лобовій, депутатам селищної ради, членам Робочої групи, мешканцям об'єднаної громади, всім хто долучився до створення та написання стратегії розвитку нашої громади, селищного бюджету та програми соціально-економічного розвитку реального та планомірного шляху розвитку нашої території і нашого спільного дому. Впевнений, спільною працею, нам разом під силу реалізувати усе задумане, що стане новим поштовхом та віхою у розвитку інфраструктури та покращенню якості життя жителів Краснопівльщини, - зазначив Юрій Яремчук.

Крім Стратегії розвитку об'єднаної громади на сесії також прийнято Статут Краснопільської селищної територіальної громади, який попередньо був обговорений під час громадських слухань. Статут в собі має 8 глав та 88 статей, загальні та заключні положення.

Також депутати своїм рішенням затвердили програму соціально-економічного розвитку об'єднаної та бюджет громади на 2018 рік.

Головними бюджетоутворюючими джерелами наповнення селищного бюджету є податок на доходи фізичних осіб та плата за землю. Бюджет Краснопільської ОТГ на 2018 рік базується на аналізі поточної соціально-економічної ситуації та норм чинного законодавства. Доходну частину по власних та закріплених доходах загального фонду селищного бюджету було обраховано у сумі 60 995,8 тис. грн.. Трансферти з державного бюджету до загального фонду селищного бюджету складуть 47 440,8 тис. грн.

Основними напрямками програми соціально-економічного розвитку є: розвиток житлово-комунального господарства, заходи з благоустрою та енергозбереження, реконструкція вуличного освітлення, облаштування скверів та місць відпочинку. Окремими пріоритетними розділами визначено заходи із інвестиційної та грантової діяльності, у сферах культури, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, покращення спортивної інфраструктури.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо добровільного приєднання територіальних громад" Тур'янська сільська рада своїм рішенням "Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади до об'єднаної територіальної громади" від 13.12.2017 року дала згоду на приєднання до Краснопільської ОТГ. В свою чергу Краснопільська селищна рада прийняла рішення про надання згоди на добровільне приєднання Тур'янської територіальної громади.

Крім того, депутати розглянули та прийняли інші питання порядку денного. Це зокрема:

- Про затвердження Положення про Подяку, Грамоту та Почесну грамоту;

- Про затвердження плану роботи Краснопільської селищної ради на 2018 рік;

- Про затвердження Програми соціального захисту населення на 2018-2021 роки та ряд інших.

Також під час засідання було розглянуто низку питань, що стосуються управління майном комунальної власності, затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо, надано матеріальну допомогу жителям громади.

Підбиваючи підсумки роботи сесії керівник громади Юрій Яремчук подякував усім депутатам за плідну та конструктивну роботу.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь