A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ ТА ВИКЛИКИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЙНОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ

Дата: 04.10.2017 15:58
Кількість переглядів: 1006

Краснопільський селищний голова об’єднаної територіальної громади Юрій Яремчук взяв участь у засіданні регіональної платформи Асоціації міст України  «Місцеве самоврядування в Україні: виклики та перспективи-2017», організованої Сумським регіональним відділенням асоціації міст України.

Під час засідання представники влади різних рівнів та громадськість обговорювали реформу децентралізації. Що вже зроблено на законодавчому рівні? Які закони ще треба прийняти Верховній Раді? З якими труднощами доводиться стикатися головам об’єднаних громад та як вони їх вирішують? На ці та інші запитання учасники платформи намагалися дати відповідь.

Одним із найбільш дискусійних питань, що обговорювалися в рамках засідання регіональної платформи, став проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю за відповідністю рішень органів місцевого самоврядування Конституції та законам України».

Свою позицію озвучували і голови об’єднаних територіальних громад Сумщини.

«Цей контроль має однозначно бути, особливо в питанні національної безпеки. Адже Сумщина – область прикордонна і ми межуємо з країною- агресором, – говорив голова Краснопільської ОТГ Юрій Яремчук.

Крім того Юрій Яремчук виступив з пропозицією, щоб Асоціація міст України на рівні Кабінету Міністрів запропонувала внести зміни до законодавчих актів щодо діяльності нотаріусів у громадах. Друге питання яке озвучив керівник Краснопільської громади стосувалося залучення коштів з державного бюджету. Гроші, які виділяються на різні інфраструктурні проекти мають йти не тільки на сільську місцевість, а і на селище.

Своє бачення цього та інших питань, що стосуються ОТГ, висловили народні депутати України Олег Медуниця та Олександр Сугоняко.

За інформацією Сумської облдержадміністрації

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь