A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

НАПОВНЕННЯ МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ

Дата: 12.07.2018 20:11
Кількість переглядів: 1112

Завершилося перше півріччя бюджетного року, і це досить тривалий період часу, щоб оцінити поточний стан роботи наповнення селищного бюджету, проаналізувати його та визначитись з основними завданнями на друге півріччя.

Так, за січень-червень поточного року до селищного бюджету надійшло 31 528,8 тис. гривень власних та закріплених доходів, що складає 51,7 відсотка до затверджених обсягів на рік. Податку на доходи фізичних осіб – основного джерела наповнення доходів селищного бюджету (займає 47,2 відсотка в загальній сумі доходів) надійшло 14 877,4 тис. гривень. Надходження плати за землю (32,3 відсотка у загальній сумі доходів) забезпечено на рівні 10 194,7 тис. гривень.

За результатами проведеного аналізу найбільшими платниками податку на доходи фізичних осіб є ТОВ АФ «Хвиля», ДП Краснопільське лісове господарство, ПАТ «Сумиобленерго», ТОВ «Теплоенерго», ПАТ «Сумигаз», які збільшили відрахування цього податку в порівнянні з І півріччям 2017 року на 52,5%, 9,7%, 14,2%, 51,7%, 29,5% відповідно. Поряд з цим СД ПАТ «Укрпошта» припинила сплату податку на доходи фізичних осіб до селищного бюджету і перераховує його до бюджету м. Суми (за місцем реєстрації юридичної особи), втрати селищного бюджету за І півріччя 2018 року склали 38,3 тис. гривень, з приводу цього було направлено листи до генеральної дирекції Укрпошти, Сумської дирекції Укрпошти.

Також слід відмітити значне зменшення надходжень до селищного бюджету в порівнянні з аналогічним періодом минулого року по акцизному податку з реалізації підакцизних товарів, алкогольних та тютюнових виробів, спричинене недобросовісним ставленням приватних підприємців, які реалізовують підакцизні товари «поза касовим апаратом» не видаючи чеки покупцям. Щоб виправити ситуацію потрібно зовсім мало – проявити свою правосвідомість. Коли купуєте підакцизний товар, вимагайте щоб вам видавали чек за покупку.

- Потрібно продовжити та активізувати роботу за такими напрямками, як поліпшення управління використанням земельних ресурсів, забезпечення надходжень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - наголосив Юрій Яремчук.

З метою забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку громади, оперативного прийняття ефективних управлінських рішень, спрямованих на мобілізацію доходів селищного бюджету, в селищній раді створена та працює селищна комісія з питань забезпечення повноти і своєчасності сплати до бюджету податків та інших обов’язкових платежів. На засідання селищної комісії були запрошені фізичні особи – підприємці, які мають торгові точки на території громади та використовують найману працю її жителів, а зареєстровані та сплачують податки у м. Суми, м. Львів, м. Полтава, м. Могилів-Подільський. Цим особам було надано реквізити та запропоновано сплачувати податок на доходи фізичних осіб до селищного бюджету.

- До фінансових питань потрібно підходити із розумінням. Ми повинні вміло розпоряджатися тими фінансовими ресурсами, які маємо в наявності. Адже саме з цих коштів має покращуватись інфраструктура, розвиваються дитячі садочки та школи, встановлюються ліхтарі, прокладаються тротуари, тощо. Якщо вам не байдуже до того, що робиться в громаді, зробіть перший крок свідомого громадянина – прослідкуйте, щоб заплачені вами податки потрапили до бюджету громади, - звернувся до підприємців Юрій Яремчук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь