A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЖИВИ, ПРАЦЮЙ ТА РІДНУ КРАСНОПІЛЬЩИНУ БУДУЙ

Дата: 27.07.2018 14:45
Кількість переглядів: 863

Соціально-економічні умови сьогодення вимагають використання по максимуму всіх доступних можливостей в питаннях розвитку територіальних громад та розв’язання місцевих проблем. Не є виключенням і Краснопільська громада. Для цього Краснопільською селищною радою спільно з Краснопільською районною філією Сумського обласного центру зайнятості постійно організовуються громадські та інші роботи тимчасового характеру.

З метою вирішення проблеми зайнятості безробітних, які проживають на території населених пунктів Краснопільської селищної ради було укладено 31 договір на проведення громадських робіт між Сумським обласним центром зайнятості та селищною радою відповідно. Фінансування громадських робіт проводиться у співвідношенні 60 % за рахунок коштів місцевого бюджету та 40% коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

На вирішення місцевих проблем соціально-економічного розвитку Краснопільської селищної ради використано коштів громади в сумі 164,2 тис грн., кошти Фонду складають 111,1 тис. грн.

Протягом І півріччя поточного року завдяки співпраці селищної ради та служби зайнятості залучено до участі у громадських роботах 58 безробітних осіб. Вони виконали великий обсяг робіт: благоустрій та впорядкування територій населених пунктів, парків, скверів, меморіалів загиблих воїнів, автобусних зупинок, придорожніх смуг, ремонтні роботи та благоустрій на об’єктах соціальної сфери (стадіони, дитячі майданчики, зони відпочинку), встановлено надбудови на колодязі загального користування, роботи, пов’язані із життєзабезпеченням громади. Всі ці роботи мають суспільно корисний характер і відповідають потребам Краснопільської ОТГ.Органи місцевого самоврядування за участю безробітних провели роботи з благоустрою та впорядкування територій населених пунктів, здійснили упорядкування місць поховання загиблих захисників Вітчизни, меморіалів, надавали допомогу учасникам АТО, виконували ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери та виконували інші види громадських робіт.

Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук висловив слова вдячності фахівцям служби зайнятості за плідну співпрацю та відмітив користь і важливість громадських робіт для селищної ради.

- Завдяки тісній співпраці між центром зайнятості та селищною радою в громаді вирішено багато проблемних питань. Зокрема, слід виділити налагоджену співпрацю по залученню працівників до робіт з благоустрою територій та об’єктів соціальної сфери громади, санітарній очистці центральних вулиць, збору сміття, озеленення, упорядкування газонів. Працівники залучаються по центральній садибі та кожному старостинському округу, - зазначив Юрій Яремчук.

Краснопільська об’єднана громада  і надалі продовжуватиме співпрацю з службою зайнятості з метою вирішення питання тимчасової зайнятості населення та створення комфортних умов для мешканців громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь