A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ПРЕЗЕНТАЦІЯ П’ЯТИ СТРАТЕГІЙ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ВІДБУЛАСЯ НА БАЗІ СУМСЬКОГО ПІДРОЗДІЛУ ЦЕНТРУ РОЗВИТКУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 17.01.2018 18:03
Кількість переглядів: 1914

Голови Краснопільської, Миропільської, Хотінської, Боромлянської та Миколаївської ОТГ (Сумського району) презентували свої Стратегії розвитку на 2018-2020 рр. Робота над документами здійснювалась близько півроку, розроблені Стратегії розвитку – як «головний» документ громад були затвердженні на сесіях рад ОТГ наприкінці 2017 року. Зокрема стратегія Краснопільської громади була затверджена на восьмій сесії сьомого скликання Краснопільської селищної ради 22 грудня 2017 року.

Відкриваючи презентацію, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко побажав громадам успішного втілення стратегій у життя.

«Сьогодні вже всі політичні сили спостерігають за процесом децентралізації і чітко бачать в ньому свої інтереси, які й намагаються реалізувати під час формування органів самоврядування в об’єднаних територіальних громадах. Я хотів би, щоби всім нам вистачило мудрості й відповідальності керуватися під час становлення громад питаннями життєдіяльності ОТГ і рівня життя людей, а не політичними амбіціями».

У документах містяться перспективні орієнтири діяльності територіальної громади на основі оцінювання її потенційних можливостей і прогнозування розвитку зовнішнього середовища та коротка характеристика стану соціально-економічного і просторового розвитку громади. Також йдеться про стратегічні бачення та місію, пріоритетні цілі, звітність перед громадою, фінансові джерела та інструменти реалізації Стратегії.

«Краснопільщина - гостинна громада з новими традиціями та великими амбіціями» - власне такою бачить себе Краснопільська ОТГ в майбутньому і саме такою є місія об’єднаної територіальної громади.

«Розбудова громади, економічно розвиненої, побудованої на довірі між усіма жителями громади та безпечної для повноцінного створення та життя сім’ї» - таким визначено стратегічне бачення розвитку Краснопільщини.

- Децентралізація – це не лише об’єднання територій, а передусім об’єднання зусиль задля створення нормальних умов життя для людей, надання якісних адміністративних, освітніх, медичних та інших послуг населенню громади. Тому наша стратегія є відповіддю на те, яким ми бачимо рух нашої громади в напрямку реалізації змін на краще та розбудові Краснопільщини, її старостинських округів, сіл і селищ, – зазначив під час презентації Стратегії розвитку Краснопільської ОТГ Юрій Яремчук.

Юрій Яремчук висловив слова подяки представникам Сумського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування, його директору Олександру Хоруженку, експерту Центру розвитку Григорію Старикову за фахову консультативну допомогу по написанню стратегії.

Процес стратегічного планування відбувався у режимі максимального залучення кола експертів, жителів громади до співпраці та обговорення задля написання максимально реального та якісного соціально-економічного плану розвитку об’єднаної громади.

Робота над написанням Стратегій розвитку здійснювалась за підтримки Програми "U-LEAD з Європою” та Мінрегіону. Відтепер усі п’ять ОТГ Сумщини працюватимуть в рамках своїх Стратегій розвитку.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь