A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ ВІДКРИТО!

Дата: 15.02.2018 20:30
Кількість переглядів: 2754

Сьогодні, презентуючи роботу нового Центру адміністративних послуг місцева влада зробила вагомий крок назустріч громаді. Ми одержуємо паспорти, реєструємо місце проживання, нерухоме майно, отримуємо будівельні дозволи, тощо. Усі громадяни є споживачами адміністративних послуг, які повинні надаватись в комфортних та зручних умовах. Необхідність удосконалення системи надання адміністративних послуг на Краснопільщині назріла давно.

Відкриття нового ЦНАПу Краснопільської громади стало можливим завдяки програмі U-LEAD з Європою: це програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, «Створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування». Дана програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Надійними партнерами Краснопільської громади по створенню Центру стали   українські та шведські експерти Програми.

Кожен житель матиме змогу отримувати більше 100 якісних адміністративних послуг швидко, зручно і в комфортних умовах. Насамперед, це демонстрація позитивних змін, які відбуваються в громаді, а зміни символізують обличчя громади та ставлення влади до кожного її жителя.

І ось настав хвилюючий момент безпосереднього відкриття Центру, щирих вітань від керівництва області, громади та представників програми U-LEAD з Європою і програми ЄС/ПРООН.

Першим до слова ведучі дійства запросили Краснопільського селищного голову Юрія Яремчука.

- Сьогодні нас всіх об'єднала приємна і знакова подія не лише для нашої громади, а й для області в цілому. В нашій країні відбувається одна із найважливіших реформ - це реформа децентралізації, яка створює умови для розвитку регіонів, громад, сільських територій. Децентралізація - це не просто гасло, а це насамперед покращення надання послуг в різних сферах життєдіяльності: освіті, охороні здоров'я, культурі, і звичайно, у сфері надання адміністративних послуг. Я хочу щиро подякувати нашим європейським партнерам, які зробили все можливе, щоб наш перший проект втілився у життя. Дякую представникам Програми U-LEAD з Європою, Програми ЄС/ПРООН, обласній державній адміністрації, обласній раді та всім тим людям, які долучалися до реалізації цього проекту. Наша громада має ще ряд проектів та ідей, які стосуються покращення надання освітніх послуг, безпекові проекти та благоустрою. Сподіваюся, що нашими партнерами і надалі будуть обласне керівництво та міжнародні програми і проекти, - зазначив у своєму виступі Юрій Яремчук.

Також до привітань долучилися голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко, голова Сумської обласної ради Володимир Токар, керівник команди в Україні напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми U-LEAD з Європою Марія Горностай.

- В країні є реальні зміни на краще, які підтримуються нашими європеськими партнерами, за що їм велика вдячність. А найголовніше є те, що все це робиться нашими спільними зусиллями задля наших громадян та майбутнього покоління, щоб наша держава дійсно була європейською країною, а Краснопільщина стала європейською громадою, - звернувся до всіх присутніх Микола Клочко.

Координатор проекту ЄС/ПРООН в Сумській області Тамара Харченко, яка під час своїх вітальних слів вручила сертифікат про успішне завершення мікропроекту голові громадської організації "Краснопілля" Василю Лавріненку, начальнику Краснопільського ЦНАПу Олесі Омельченко та подяку про співпрацю і ключі від автомобілю мобільного підрозділу адмінцентру селищному голові Юрію Яремчуку.

Даний мікропроект, який був реалізований за підтримки Програми ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», представляє собою обсяги інвестицій, необхідних витрат на придбання необхідної техніки та обладнання для Краснопільського ЦНАПу з метою надання якісних адміністративних послуг. Пересувний ЦНАП є видом віддаленого місця для роботи адміністраторів. Цей проект передбачав облаштований транспортний засіб (мікроавтобус). Що за певним визначеним графіком відвідуватиме населені пункти громади. У мікроавтобусі облаштоване робоче місце адміністратора – кейс з ноутбуком, принтером, сканером, модемом та веб-камерою. Оскільки основна мета пересувного (мобільного) ЦНАПу – це обслуговування людей з особливими потребами, дане облаштування автомобіля з кейсом, який може переноситись будь-куди, забезпечить надання адміністративних послуг даній категорії споживачів прямо вдома або в лікарні.

Сьогоднішній події передувало проведення молодіжного квесту серед учнівської молоді навчальних закладів громади на поінформованість про діяльність Центру надання адміністративних послуг та конкурс на створення його логотипу та слогану. Тож свої нагороди від програми U-LEAD з Європою для України отримали: за зайняте третє місце в грі-квест учні Самотоївської школи, друге місце - Чернеччинського НВК, перше місце - Краснопільської школи. Також нагороду отримали переможці конкурсу на створення логотипу Центру учні Краснопільської гімназії Анна Рощина, Ірина Дзюбан, Юлія Козир, та переможець конкурсу по створенню слогану "Досягнемо успіху разом" учень 5 класу Чернеччинського НВК Роман Кондратенко.

Далі, в найвідповідальнішу хвилину сьогоднішнього свята, почесне право перерізати стрічку й урочисто відкрити двері до Центру надання адміністративних послуг надано Юрію Яремчуку, Миколі Клочку, Володимиру Токару, Марії Горностай, Тамарі Харченко, Дмитру Куркіну - капітану команди Краснопільської школи, переможців в грі-квест та Олександру Мазуркіну - представнику програми U-LEAD.

Після перерізання стрічки ведуча свята запрошує усіх бажаючих ознайомитися  з послугами Центру та можливостями мобільного підрозділу. Тут при вході в ЦНАП всіх радо зустрічає та проводить оглядову екскурсію начальник відділу "Центр надання адміністративних послуг" Олеся Омельченко. Присутні можуть бачити не лише сучасне приміщення з комфортними умовами як для відвідувачів, так і для персоналу центру, а також все необхідне обладнання та програмне забезпечення для якісних адміністративних послуг, обладнаний дитячий куточок.

Захід продовжився врученням сертифікатів персоналу адмінцентру про проходження навчального тренінгу в рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку " U-LEAD з Європою".

Ось таким був насиченим перший день існування нового Центру надання адміністративних послуг - створеного за європейськими стандартами та доступного для жителів всіх сіл і селищ Краснопільщини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь