A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЗАТВЕРДЖЕНО ПРОГРАМУ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ТА БЮДЖЕТ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ НА 2019 РІК

Дата: 21.12.2018 17:29
Кількість переглядів: 789

Під головуванням селищного голови Юрія Яремчука 21 грудня відбулася чергова 24 сесія селищної ради, в якій прийняли участь голова Сумської обласної ради Володимир Токар, перший заступник голови Сумсьської обласної державної адміністрації Вадим Акпєров, голова Краснопільської районної ради Віталій Савоненко, редактор ТОВ «Краснопільська газета «Перемога» Олександр Моцний, керівники структурних підрозділів та комунальних установ селищної ради.

На початку пленарного засідання Юрій Яремчук виконав приємну місію і вручив Подяки за тісну співпрацю, взаєморозуміння та вагомий внесок у становленні і розвитку Краснопільської об’єднаної громади керівникам підприємств, які є найбільшими платниками податків до селищного бюджету, а саме: Морозу Віктору Васильовичу – директору ДП «Краснопільське лісове господарство», Герману Олександру Вікторовичу – директору ТОВ АФ «Хфиля» та Лебеденку Миколі Івановичу – директору філії «Краснопільський РЕМ» ПАТ «Сумиобленерго», а також висловив слова вдячності за плідну співпрацю, вагомий внесок у наданні допомоги Краснопільській громаді з боку керівництва області і вручив особисті Подяки голові Сумської обласної ради Токар Володимиру Миколайовичу і голові Сумської обласної державної адміністрації Клочку Миколі Олексійовичу.

Одним з основних питань порядку денного 24 сесії було затвердження Програми економічного і соціального розвитку Краснопільської селищної ради на 2019 рік, з якого проінформував керівник громади. Юрій Яремчук озвучив основні напрямки і пріоритети розвитку громади на наступний рік, а саме поставлені завдання: в розвитку житлово-комунального господарства, енергозбереження, освітнього простору, фізичної культури і спорту, медицини, а також участі селищної ради в інвестиційній та грантовій діяльності та інших заходах.

Згідно з Програмою, буде продовжена реалізація державної концепції Нової української школи, а саме продовження реконструкції  Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, її внутрішнє оздоблення, де вже пройшли тендерні процедури і найближчим часом мають розпочатись ремонтні роботи. Загальна вартість робіт по цьому об’єкту близько 27 млн. грн., з терміном виконання до двох років. Також передбачається придбання обладнання для мультимедійних та спеціалізованих класів, зміцнення матеріально-технічної бази освітніх закладів, будівництво футбольного поля зі штучним покриттям  в Осоївському НВК і інші заходи. В сфері житлово-комунального господарства передбачаються заходи по реконструкції та ремонту вуличного освітлення, облаштування скверів та зон відпочинку в старостинських округах, встановлення дитячих і спортивних майданчиків, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, ремонти водопровідних мереж та багато інших заходів по поліпшенню умов проживання та відпочинку мешканців об’єднаної громади.

- Велика увага буде зосереджена на інвестиційній та грантовій діяльності. Зокрема продовжуватиметься робота по розробці плану місцевого економічного розвитку в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання» та розробці інвестиційного паспорту громади. Напрацьовуватимуться моделі щодо створення сільськогосподарських та обслуговуючих  кооперативів, а також ми вперше запроваджуємо громадський бюджет на території громади та реалізацію проектів від населення, - зазначив в ході своєї доповіді Юрій Яремчук.

З більш детальною інформацією щодо положень Програми економічного і соціального розвитку можна ознайомитися тут.

Ще одним із важливих рішень депутатів, було прийняття бюджету селищної ради на 2019 рік, з інформацією про складові якого доповіла начальник відділу фінансів Лариса Василенко. В своїй доповіді вона зазначила, що селищний бюджет сформовано з урахуванням вимог чинного законодавства. Загальний обсяг селищного бюджету на 2019 рік складає 119 321,5 тис. гривень, з них 70 406,9 тис. гривень – це власні надходження, 42 020,3 тис. гривень – державні субвенції різного спрямування. Найбільша питома вага у загальній сумі видатків селищного бюджету, а саме 59,3 відсотки - кошти на утримання галузі «Освіта». Головний селищний кошторис забезпечуватиме функціонування бюджетних закладів та установ громади в повному обсязі, ним передбачена виплата заробітної плати, оплата за енергоносії та комунальні послуги, а також видатки, спрямовані на розвиток регіону.

Також відповідно Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» депутати прийняли ряд рішень про безоплатне прийняття зі спільної власності територіальних  громад сіл, селищ Краснопільського району КНП «Краснопільський РЦПМСД», КЗ «Краснопільська РПБ», КЗ «Краснопільська музична школа», КЗ «Краснопільський РПК» та їх майна у комунальну власність Краснопільської селищної ради. Крім того, були затверджені статути цих закладів та прийняте положення Положення про відділ  культури, туризму, молоді та спорту Краснопільської селищної ради.

У ході цієї сесії також прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Депутатами обговорено та затверджено ряд майнових питань та надано матеріальну допомогу жителям громади і затверджено план роботи Краснопільської селищної ради на 2019 рік.

Підбиваючи підсумки роботи сесії керівник громади Юрій Яремчук подякував усім депутатам за роботу.

- Я дякую депутатам, виконавчому комітету, керівникам підприємств, нашим платникам податків та всім небайдужим до життя громади мешканцям за плідну працю, спрямовану на розвиток Краснопільської громади і підтримку наших територій, - резюмував очільник громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь