A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

УЧАСТЬ КРАСНОПІЛЬСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ОБ’ЄДНАНОЇ ГРОМАДИ ЮРІЯ ЯРЕМЧУКА У НАРАДІ З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОЇ МЕДИЦИНИ ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ

Дата: 20.09.2017 16:31
Кількість переглядів: 1077

На початку вересня Президент Петро Порошенко провів нараду з питань розвитку сільської медицини та впровадження медичної реформи.

- Ми не можемо далі затягувати ситуацію з медичною реформою. Це також є питанням національної безпеки держави. Значна частина українського народу просто позбавлена права на отримання якісних медичних послуг через те, що законсервована абсолютно не ефективна радянська система, - підкреслив Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що значною, важливою складовою частиною медичної реформи є покращення ситуації з рівнем забезпечення медичними послугами на селі.

Зважаючи на жахливий стан справ у медичній галузі в сільській місцевості, за дорученням Глави держави й була розроблена програма реформи сільської медицини. Зокрема вона передбачає забезпечення сучасним обладнанням та транспортом, будівництво та реконструкцію сільських медичних закладів. Серед новацій, які пропонується запровадити – телемедицина, повідомив Президент. За його словами в кожному ФАПі, амбулаторії будуть створені умови, аби медичний працівник зміг зробити якісне обстеження пацієнта та отримати консультацію від своїх колег з району чи більш кваліфікованих профільних лікарів. «Буде проведений широкополосний Інтернет. Медичний працівник, який буде мати мотивацію там працювати, матиме доступ для того, щоб отримати консультацію найкращого фахівця», - сказав Петро Порошенко.

- Дійсно, галузь охорони здоров’я потребує кардинальних змін та прискорення проведення реформ, а поліпшення рівня медицини на селі, як один із основних напрямків цієї реформи.

В рамках проведення заходів щодо покращення якості медицини на селі до кінця поточного року на території громади планується провести внутрішній ремонт приміщення Угроїдської СЛА, ремонт покрівлі Самотоївської АЗПСМ та відновлення на її базі лабораторії, крім того ведеться робота по забезпеченню лікарем Чернеччинської СЛА.

Поряд з цим ми мусимо працювати над залученням тих коштів які будуть спрямовані на реалізацію державної програми реформи сільської медицини, - прокоментував Юрій Яремчук. 

 

За інформацією сайту Президента України:

http://www.president.gov.ua/news/mayemo-zrobiti-maksimum-zadlya-priskorennya-rozvitku-medicin-43218

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь