A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬСЬКА ОТГ РОЗШИРЮЄТЬСЯ

Дата: 15.12.2017 20:36
Кількість переглядів: 949

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо добровільного приєднання територіальних громад" Тур'янська сільська рада своїм рішенням "Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади до об'єднаної територіальної громади" від 13.12.2017 року дала згоду на приєднання до Краснопільської ОТГ.

Так, згідно законодавства на приєднаній території передбачаються вибори депутатів. Приєднана громада стає старостинським округом в ОТГ. При цьому, голова приєднаної громади гарантовано отримує повноваження старости і стає членом виконкому ОТГ.

Під час робочої зустрічі Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука з Тур'янським сільським головою Людмилою Гуцал обговорювались питання щодо подальших дій проходження процесу приєднання сільської ради до об'єднаної територіальної громади. Наступним кроком буде рішення селищної ради про надання згоди на добровільне приєднання.

Загалом Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підготовлена інфографіка, яка демонструє, як розпочати і пройти шлях приєднання до об’єднаної громади.

Краснопільська об’єднана територіальна громада вітає перші кроки Тур’янської сільської ради на шляху приєднання до Краснопільської ОТГ. Тим більше, що зараз законодавство дозволяє суттєво пришвидшити та спростити процедуру добровільного об’єднання територіальних громад.

- Тур’янська сільська рада відома в районі і за його межами своїм потенціалом та шляхами розвитку сільської території, створенням комфортних умов проживання її мешканців. Ми сподіваємося на те, що ці напрацювання стануть прикладом для втілення в межах всієї об’єднаної громади. Зараз головне – робити все крок за кроком та враховувати позиції і інтереси всіх сторін. Крім того, сільська рада внесла деякі свої пропозиції щодо соціально-економічного розвитку сільських територій в контексті співпраці із соціально-відповідальним бізнесом, - зазначив Юрій Яремчук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь