A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЮРІЙ ЯРЕМЧУК: "ВИРІШЕННЯ ПИТАНЬ УЧАСНИКІВ АТО МАЄ БУТИ НА ПЕРШОМУ МІСЦІ"

Дата: 30.10.2017 16:33
Кількість переглядів: 1218

25 жовтня 2017 року відбулася п'ята сесія Краснопільської селищної ради об'єднаної територіальної громади. Головував на засіданні селищний голова Юрій Яремчук. У ході засідання було розглянуто 27 питань порядку денного, які попередньо були детально опрацьовані на постійних комісіях селищної ради.

Спочатку перед безпосереднім розглядом питань порядку денного засідання сесії розпочалося з приємної події - до Краснопільської громади завітала координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Сумській області Тамара Харченко, яка вручила комп'ютерне обладнання Краснопільській ОТГ для підготовки різних інвестиційних проектів та участі в грантових конкурсах і програмах.

«Проект ЄС/ПРООН працює на Сумщині сім років поспіль. Завдяки його реалізації громади не лише отримують додаткові фінансові можливості для покращення соціальної та комунальної інфраструктури, а й стають більш ініціативними у вирішенні місцевих проблем», – зазначила Тамара Харченко.

- Це досить вагомий внесок для нашої громади. Крім того, на сьогодні в рамках проекту ЄС/ПРООН ми працюємо над питанням придбання автомобіля та комп'ютерної техніки для нашого виїзного центру надання адмінпослуг. Ми і надалі будемо продовжувати співпрацю з даним проектом, тим більше зараз все залежить від нас самих, від нашої активності, цікавих ідей та пропозицій, - зазначив Юрій Яремчук.

Далі учасники засідання перейшли до розгляду питань порядку денного.

Це зокрема:

Про затвердження Положення про громадські слухання на території Краснопільської селищної ради;

Про надання права підпису документів селищної ради;

Про внесення змін та доповнення до рішення 2 сесії 8 скликання від 12.07.2017 року «Про створення робочої групи з розробки Статуту Краснопільської селищної ради»;

Про затвердження звіту про виконання селищного бюджету за 9 місяців 2017 року та інші.

З інформацією  про хід виконання селищної програми забезпечення населення якісною питною водою в достатній кількості на 2006-2020 роки виступила начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Інна Лісун.

- Забезпечення населення якісною питною водою - одне із важливих питань сьогодення, адже від того яку воду споживають жителі залежить їх здоров'я. Тому необхідно всім долучитися до розробки нової Програми забезпечення населення якісною питною водою, яка діятиме на території об'єднаної громади та відповідатиме сучасним вимогам, - зазначила в доповіді Інна Лісун.

З поміж розглянутих питань порядку денного чільне місце займало питання про погодження надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства учасникам АТО.

- В нашій роботі вирішення питань учасників АТО має бути на першому місці, - підкреслив Юрій Яремчук. - Необхідно докласти максимум зусиль, щоб в найкоротші терміни учасники АТО отримали гарантовані їм державою земельні ділянки, - продовжив керівник об'єднаної громади.

У ході цієї сесії також прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Депутатами обговорено та затверджено ряд майнових питань та надано матеріальну допомогу жителям громади.

Підбиваючи підсумки роботи сесії керівник громади Юрій Яремчук подякував усім депутатам за плідну та конструктивну роботу.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь