A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Виконання бюджету Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади за січень-червень 2019 року

Дата: 05.07.2019 14:19
Кількість переглядів: 690

Доходи бюджету селищної об’єднаної територіальної громади (без урахування трансфертів) за І півріччя 2019 року склали 41,7 млн. гривень, зокрема до загального фонду надійшло 40,3 млн. гривень, до спеціального – 1,4 млн. гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року доходи збільшились на 8,9 млн. гривень або на 27,1%.

Основним бюджетоутворюючим джерелом надходжень є податок на доходи фізичних осіб, який в структурі доходів загального фонду займає 55%.

За січень-червень 2019 року зазначеного податку надійшло 22,2 млн. гривень, що на 7,3 млн. гривень або на 49,2% більше порівняно з аналогічним періодом 2018 року. Найбільшими платниками податку на доходи фізичних осіб є ДП «Краснопільське лісове господарство», ПАТ «Сумиобленерго», ТОВ АФ «Хвиля», ТОВ «Зерне». Поряд з цим є підприємства/установи/торгівельні точки, які розташовані на території громади, а податку не сплачують: СД ПАТ «Укрпошта», Управління Пенсійного фонду України в Сумській області, «Аврора», «Єрмоліно», «Вацак», «Мобіжук». Ці кошти край необхідні для покращення умов життєдіяльності мешканців громади, а саме на проведення робіт з санітарного очищення та озеленення території, збереження та утримання в належному стані об’єктів благоустрою, відновлення вуличного освітлення, дорожньої мережі, утримання закладів освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення.

Значною є також частка плати за землю в доходах загального фонду бюджету - 26,2%. Плати за землю отримано 10,6 млн. гривень, в порівнянні з надходженнями за січень-червень 2018 року більше на 0,4 млн. гривень (+3,6%).

Від платників єдиного податку надійшло 4,2 млн. гривень, що більше на 0,5 млн. гривень за надходження І півріччя 2018 року.

У 2015 році було запроваджено нове джерело надходжень місцевих бюджетів - акцизний податок на роздрібний продаж підакцизних товарів (алкогольні напої, спирт, пиво, тютюнові вироби та ін.). А з 2017 року до бюджетів місцевого самоврядування став надходити акцизний податок з виробленого в Україні чи ввезеного на митну територію України пального. Так за січень-червень 2019 року акцизного податку (всього) надійшло до бюджету 1,2 млн. гривень. Враховуючи, що фактичними платниками акцизного податку в першу чергу є громадяни, які купують підакцизні товари, покращити ситуацію з наповненням бюджету можна якщо жителям громади самим контролювати сплату акцизного податку шляхом вимоги розрахункових документів (чеків) у продавців. Адже акциз – це той податок, який надходить до місцевого бюджету та впливає на комфортні умови проживання в громаді.

На видатки з оплати праці з нарахуваннями у січні-червні 2019 року працівникам установ, що утримуються з бюджету, направлено близько 25,1 млн. гривень (без урахування трансфертів з державного бюджету), на оплату комунальних послуг та енергоносіїв спрямовано 4,3 млн. гривень, на придбання продуктів харчування – 1,9 млн. гривень.

Питання наповнення бюджету та ефективне його використання знаходиться під постійним контролем керівництва громади, адже це є запорукою стабільної роботи та розвитку об’єднаної громади.

- Щиро дякуємо сумлінним платникам податків, завдяки яким ми можемо вирішувати ряд проблемних питань щодо розвитку об’єднаної територіальної громади, - зазначив Юрій Яремчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь