Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Виконання бюджету Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади за січень-червень 2019 року

Дата: 05.07.2019 14:19
Кількість переглядів: 731

Доходи бюджету селищної об’єднаної територіальної громади (без урахування трансфертів) за І півріччя 2019 року склали 41,7 млн. гривень, зокрема до загального фонду надійшло 40,3 млн. гривень, до спеціального – 1,4 млн. гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року доходи збільшились на 8,9 млн. гривень або на 27,1%.

Основним бюджетоутворюючим джерелом надходжень є податок на доходи фізичних осіб, який в структурі доходів загального фонду займає 55%.

За січень-червень 2019 року зазначеного податку надійшло 22,2 млн. гривень, що на 7,3 млн. гривень або на 49,2% більше порівняно з аналогічним періодом 2018 року. Найбільшими платниками податку на доходи фізичних осіб є ДП «Краснопільське лісове господарство», ПАТ «Сумиобленерго», ТОВ АФ «Хвиля», ТОВ «Зерне». Поряд з цим є підприємства/установи/торгівельні точки, які розташовані на території громади, а податку не сплачують: СД ПАТ «Укрпошта», Управління Пенсійного фонду України в Сумській області, «Аврора», «Єрмоліно», «Вацак», «Мобіжук». Ці кошти край необхідні для покращення умов життєдіяльності мешканців громади, а саме на проведення робіт з санітарного очищення та озеленення території, збереження та утримання в належному стані об’єктів благоустрою, відновлення вуличного освітлення, дорожньої мережі, утримання закладів освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення.

Значною є також частка плати за землю в доходах загального фонду бюджету - 26,2%. Плати за землю отримано 10,6 млн. гривень, в порівнянні з надходженнями за січень-червень 2018 року більше на 0,4 млн. гривень (+3,6%).

Від платників єдиного податку надійшло 4,2 млн. гривень, що більше на 0,5 млн. гривень за надходження І півріччя 2018 року.

У 2015 році було запроваджено нове джерело надходжень місцевих бюджетів - акцизний податок на роздрібний продаж підакцизних товарів (алкогольні напої, спирт, пиво, тютюнові вироби та ін.). А з 2017 року до бюджетів місцевого самоврядування став надходити акцизний податок з виробленого в Україні чи ввезеного на митну територію України пального. Так за січень-червень 2019 року акцизного податку (всього) надійшло до бюджету 1,2 млн. гривень. Враховуючи, що фактичними платниками акцизного податку в першу чергу є громадяни, які купують підакцизні товари, покращити ситуацію з наповненням бюджету можна якщо жителям громади самим контролювати сплату акцизного податку шляхом вимоги розрахункових документів (чеків) у продавців. Адже акциз – це той податок, який надходить до місцевого бюджету та впливає на комфортні умови проживання в громаді.

На видатки з оплати праці з нарахуваннями у січні-червні 2019 року працівникам установ, що утримуються з бюджету, направлено близько 25,1 млн. гривень (без урахування трансфертів з державного бюджету), на оплату комунальних послуг та енергоносіїв спрямовано 4,3 млн. гривень, на придбання продуктів харчування – 1,9 млн. гривень.

Питання наповнення бюджету та ефективне його використання знаходиться під постійним контролем керівництва громади, адже це є запорукою стабільної роботи та розвитку об’єднаної громади.

- Щиро дякуємо сумлінним платникам податків, завдяки яким ми можемо вирішувати ряд проблемних питань щодо розвитку об’єднаної територіальної громади, - зазначив Юрій Яремчук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь