Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ПРО НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 21.09.2021 13:45
Кількість переглядів: 1386

20 вересня 2021 року представниками Сумського районного сектору № 2 проведено зустріч з юристом Краснопільського бюро з надання БВПД Сергієм Куцеренко. Під час зустрічі юрист провів консультування та інформування з правових питань суб’єктів пробації  Сумського районного сектору № 2 філії ДУ “Центр пробації” у Сумській області.

Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень. Саме тому, присутнім повідомлено, що законодавство України гарантує всім рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їх прав в порядку встановленому Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Присутнім роз’яснено правові аспекти відповідальності осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, за порушення порядку відбування покарання.

Зокрема, зазначено, що у разі невиконання засудженим, звільненим від відбування покарання з випробуванням, обов’язків визначених законом та покладених на нього судом, систематичного вчинення правопорушень, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації застосовує до нього письмове попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного покарання в місця позбавлення волі.

На завершення консультування було розповсюджено інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги, а також обговорено актуальні питання подальшої спільної взаємодії з уповноваженим органом з питань пробації та графік прийому громадян, які перебувають на обліку.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь