A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Розпочато ремонтні роботи на автодорозі Угроїди-Тур’я

Дата: 29.08.2017 17:26
Кількість переглядів: 1294

Голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко, Краснопільський селищний голова об’єднаної територіальної громади Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко разом з народним депутатом Олександром Сугоняко, директором Служби автомобільних доріг України Іваном Романюком та головою ТОВ «ГуалаПак Україна» Володимиром Зайцем проінспектували початок ремонтних робіт на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С190605 «Угроїди – Тур’я – Мар’їне», а саме ділянку від Угроїд до Тур’ї протяжністю 6 км.

- Ми взяли на себе зобов’язання відремонтувати цю дорогу в Краснопільському районі. Наразі 28 мільйонів гривень уже пройшли через систему Prozorro, так ми знайшли підприємство, яке й ремонтуватиме цю ділянку. Я думаю, що ми виконаємо ті зобов’язання, які взяли на себе і до кінця року дорога буде готова, - зазначив голова облдержадміністрації Микола Клочко.

Дана дорога ремонтуватиметься за рахунок коштів, отриманих від перевиконання митних платежів. Проектною документацією передбачається облаштування дороги, виконання земляних робіт; підсипка узбіч; улаштування з’їздів; виконання робіт з організації та безпеки дорожнього руху тощо.

- Початок ремонтних робіт дороги від Угроїд до Тур’ї – це результат і як добрий приклад тісної співпраці всіх гілок влади та бізнесу над реалізацією важливих інвестиційних проектів, як для регіону так і для всієї області, - наголосив Юрій Яремчук.

Потім делегація вирушила до Тур’янського будинку культури, де її радо зустрічала сільський голова Людмила Гуцал. Тут посадовці провели зустріч з громадою, відвідали заклади соціальної сфери, оглянули медичний заклад та місцевий НВК.

Наступним пунктом робочої поїздки стало ознайомлення з реалізацією інвестиційного проекту розвитку ТОВ АФ «Тур’янська», про роботу якого розповіли голова ТОВ «ГуалаПак Україна», голова наглядової ради АТ «Технологія» Володимир Заєць та генеральний директор ТОВ АФ «Тур’янська» Микола Губа.

ТОВ «АФ «Тур’янська», утворена ще в 2006 році шляхом реорганізації місцевого сільськогосподарського підприємства. Здійснює свою діяльність на території Угроїдського старостинського округу та Тур’янської сільської ради. А з жовтня 2016 року агрофірма «Тур’янська» увійшла до складу групи компаній «Технологія». За цей період в ТОВ АФ «Тур’янська» інвестовано більше 45 млн. грн. в оновлення машино-тракторного парку підприємства. Замінено всю сільськогосподарську техніку 2016-2017 року випуску. Компанія в роботі використовує технології точного землеробства SMART FARMING, що ґрунтуються на комплексному використанні сучасних наукових знань та технологій. Від відбору аналізу ґрунту, підготовки та внесення індивідуальних мінеральних добрив, до дослідження вегетативних мас сільськогосподарських культур за допомогою гексокоптерів із використанням NDVI та моніторингу усіх технологічних процесів через GPRS системи. Агрофірма бере активну участь у розвитку сільських громад, надаючи посильну допомогу закладам бюджетної сфери та громадянам.

- Громада має перспективу, адже знайшовся господарник, який застосовує найсучасніші методи у своїй роботі, який взяв на себе відповідальність і за соціальну інфраструктуру села й району. Більше того, за рахунок тих митних платежів, які це підприємство сплатило до бюджету, ми фактично і робимо дорогу з Угроїд до Тур’ї, а в наступному році плануємо з Краснопілля до Угроїд, - висловив сподівання очільник області.

- Приємним є те, що село розвивається та будує перспективні плани на майбутнє. Маю надію, що Тур’янська громада прийме виважене рішення та увійде до складу Краснопільської об’єднаної територіальної громади, - резюмував Юрій Яремчук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь