A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

БЛАГОУСТРІЙ - ЦЕ ВІЗИТНА КАРТКА КОЖНОГО НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ

Дата: 11.10.2017 22:19
Кількість переглядів: 1914

Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту, кожної громади. Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота села чи селища – оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості. Це показник рівня участі об’єднаної громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою, комунального господарства, закладів соціальної сфери тощо.

- Створення комфортних умов проживання жителів громади – чи не найголовніший напрямок в нашій роботі. Спорудження дитячого майданчика, створення тематичного парку, чи навіть звичайне облаштування тротуарної доріжки – всі ці завдання мають вирішуватись поряд з основними питаннями, такі як наповнення і виконання бюджету, створення нових робочих місць, забезпечення функціонування закладів освіти, охорони здоров’я тощо. Також слід зазначити, що селищною радою розробляються правила благоустрою, - відмітив Юрій Яремчук.

Так, на сьогоднішній день є ряд проектів над якими працює Краснопільська ОТГ. Одним із яких є реконструкція центральної площі селища, де вже розпочалися підготовчі роботи. Будуть здійснені заходи по водовідведенню від будівлі Палацу культури, територію площі вимощено плиткою та облаштуються клумби і квітники. Загальна вартість робіт складає понад один мільйон гривень. Відповідні кошти були залучені згідно угоди про соціально-економічне співробітництво з м. Суми.

Наступним об’єктом, де вже розпочались роботи – є спорудження при в’їзді до стадіону «Колос» декоративного знаку. Тут, зокрема, планується вимощення прилеглої території плиткою та її озеленення.

Окремим пунктом визначений проект по створенню в районі Успенки парку Леоніда Жаботинського, який передбачає створення рекреаційної зони, спорудження пам’ятного знаку Л. І. Жаботинського та розміщення спортивного та дитячого майданчиків. На даний час вже вимощені тротуарні доріжки та продовжуються роботи по облаштуванню прилеглої території. Крім того, паралельно ведуться роботи по ремонту будівлі клубу, який згодом буде слугувати музеєм спорту.

На стадії завершення роботи по спорудженню нової тротуарної доріжки по вул. Перемоги, де лише залишилось прибрати прилеглу територію.

Також спільно з Краснопільською районню організацією Української спілки ветеранів Афганістану ведуться роботи по реконструкції пам’ятного знаку воїнів-інтернаціоналістів та прилеглої до нього території.

Керівництвом Краснопільської об’єднаної територіальної громади спільно з депутатським корпусом та соціально-відповідальним бізнесом значна увага приділяється розвитку сільських територій, де також проводяться заходи з благоустрою, покращення роботи закладів охорони здоров’я, освіти та культури.

Зокрема проводяться роботи по облаштуванню місць роздільного збирання твердих побутових відходів в Осоївському, Угроїдському, Самотоївському та Чернеччинському старостинських округах і в селищі Краснопілля. Так на території села Осоївка передбачається 5 таких майданчиків.

В Самотоївці днями на території дитячого садочка «Колосок» з метою організації дозвілля дітей дошкільного віку, прищеплення інтересу до здорового способу життя і спорту встановлено спортивно-ігровий комплекс, який споруджено завдяки спонсорської допомоги СТОВ «Думівське», а в Осоївці планується встановлення вуличних тренажерів на суму 80 тис. грн.

- Красноснопільська об’єднана територіальна громада повинна стати своєрідним "будівельним майданчиком" та центром проведення реформ.

Позитивні зміни на краще мають спонукати кожного жителя громади до прагнення здобуття нових цілей та починань заради кращого майбутнього нашої громади, – зазначив Юрій Яремчук.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь