A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ ОТГ З’ЯВИТЬСЯ ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ГРОМАДИ

Дата: 12.10.2017 22:34
Кількість переглядів: 1237

Керівник Краснопільської об’єднаної територіальної громади Юрій Яремчук взяв участь у засіданні круглого столу, де обговорювалась концепція та дизайн-проект Центру безпеки громад в Краснопільській та Недригайлівській ОТГ.

Запрацювати центри можуть уже в наступному році. Про це на прес-конференції у Сумському підрозділі «Центру розвитку місцевого самоврядування» повідомив заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош.

За основу проекту була взята модель Центру в Бельгії. Згідно з концепцією центру, в одному приміщенні будуть розміщені: центр екстреної медичної допомоги, управління НС та правоохоронці. Також буде диспетчер, який і прийматиме всі виклики.

Центр безпеки громади обладнується спеціальним пожежним автомобілем з цистерною, засобами пожежогасіння та засобами аварійно-рятувального призначення. Особовий склад ЦБГ залучається не тільки для гасіння пожеж, але й для виконання робіт рятувального чи попереджувального характеру, зокрема допомоги при дорожньо-транспортних пригодах, очищення доріг від снігових заметів, ліквідації руйнувань тощо.

- Орієнтовна площа проекту буде трохи більше 500 кв метрів. Що стосується корисної площі, тобто місця, де будуть знаходитися відповідні служби, то це буде десь 480 кв. метрів. 30-40 соток для цього в принципі достатньо. Там будуть кімнати і для відпочинку, і для прийому їжі і душові, і окремо конференц-зала, – зазначив керівник проектного підприємства «Сумбудпроект» Богдан Лащ.

За словами заступника голови облдержадміністрації Івана Боршоша, концепція центру безпеки за підсумками обговорення ще буде доопрацьована і через кілька тижнів її подадуть на розгляд комісії з відбору проектів, які фінансуватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Створити ж центри за попередніми підрахунками мають уже наступного року. Кошти на них виділятимуть за умови співфінансування з місцевого та державного бюджетів, грантових і міжнародних програм.

– На сьогодні в громаді діють добровільні пожежні підрозділи, проте в майбутньому цього буде недостатньо. Нинішня аварійно-рятувальна система  потребує реформування.

Такі центри - це те, що зараз потребує кожна громада. Вони працюватимуть починаючи з ліквідації аварійних дерев і до боротьби з негодою взимку.

Наразі перший етап - це буде замовлення виготовлення робочого проекту. Далі – опрацювання того, як будуть взаємодіяти служби, який буде штат та як саме буде функціонувати цей центр. З місцем розташування майбутнього Центру безпеки ми вже визначились, – зазначив керівник Краснопільської об’єднаної територіальної громади Юрій Яремчук.

Поряд з цим представниками Краснопільської ОТГ було внесено ряд пропозицій щодо включення в проект будівництва Центру безпеки розміщення систем оповіщення та відеоспостереження, що в свою чергу передбачало б спорудження ретрансляційної вежі тощо.

За інформацією Сумської облдержадміністрації

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь