A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ОБ'ЄДНАННЯ ЗУСИЛЬ ЗАДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ

Дата: 23.01.2018 13:54
Кількість переглядів: 1308

Саме під такою назвою на базі Краснопільської ОТГ відбувся круглий стіл за участі голови Сумської облдержадміністрації Микола Клочка, народного депутата України Олександра Сугоняко, керівника групи топ-менеджерів «Гуала Кложерс Україна» Володимира Зайця, голів райдержадміністрації Сергія Хрупи та районної ради Віталія Савоненка, депутатів та членів виконкому Краснопільської селищної ради, які спільно обговорили питання розвитку Краснопільської об'єднаної територіальної громади.

Зокрема мова йшла про дороги, їх реконструкцію та ремонт, продовження реалізації на базі Краснопільської загальноосвітньої школи проекту створення «Нової української школи», обговорено питання партнерських відносин між владою та соціально-відповідальним бізнесом.

На початку зустрічі Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук розповів декілька слів про прийняту Стратегію розвитку Краснопільської селищної ради на 2018-2020 роки, її основні розділи та пріоритетні напрямки, окреслив ряд проектів над якими зараз працює Краснопільська ОТГ.

- Головне наше завдання - це покращення надання послуг в усіх сферах нашої об'єднаної територіальної громади. Бюджет розвитку якої в даний час складає більше 11 мільйонів гривень. Крім цього селищна рада очікує надходження субвенції на розвиток інфраструктури громади, а це близько 4.8 млн. грн. Незважаючи на це нам потрібно об'єднувати зусилля з нашими партнерами, інвесторами, з обласною владою, народними депутатами задля вирішення головної проблеми - реконструкції та ремонту доріг, залучення додаткових коштів. Власне задля обговорення цих та інших питань відбувається даний круглий стіл, - відмітив в ході свого виступу Юрій Яремчук.

Долучилися до обговорення і народний депутат Олександр Сугоняко, очільник Сумської облдержадміністрації Микола Клочко та керівник групи топ-менеджерів «Гуала Кложерс Україна» Володимир Заєць, який бере участь у розбудові на Краснопільщині агрофірми «Тур’янська».

- Окрім конкретних питань, стосовно відновлення доріг, будівництва об’єктів соц-економ-побуту, ремонту освітніх, медичних закладів, тощо треба говорити мені, як народному депутату, з якими законодавчими ініціативами я маю виходити на рівні Верховної Ради. Які саме треба внести зміни в законодавство, щоб громада мала всі опції, всі необхідні права для реалізації завдань, які перед нею стоять. Тобто, які зміни в законодавстві потрібні, щоб децентралізація стала не тільки декларацією, а й реальністю. Щоб громада мала не тільки зобов’язання, а й можливості виконувати ці зобов’язання. Це і дерегуляція, це і передача на місця дозвільних функцій, це і можливість розпоряджатися землями за межами населених пунктів, це і можливість громаді самій контролювати збереження тих же доріг, самій вирішувати кому передавати в оренду ставки, тощо. Все це безпосередньо впливає на формування бюджетів громад, а тому є головною рушійною силою розвитку успішної громади, - наголосив народний депутат.

- Краснопільська громада є досить перспективною, яка має в своєму активі команду, котра здатна працювати на те щоб громада розвивалася, має хороший інвестиційний клімат, є порозуміння з іншими громадами, обласною адміністрацією. Все це є передумовою успіху Краснопільської об'єднаної територіальної громади.

Той механізм будівництва та реконструкції доріг за рахунок використання перевиконання надходжень від митниці буде застосовуватись і в цьому році. Крім того, і надалі передбачається тісна співпраця в даному питанні з інвесторами та соціально-відповідальним бізнесом. Саме ці механізми ми будемо використовувати під час капітального ремонту дороги від Краснопілля до Угроїд, що має розпочатись в поточному році, - зазначив керівник Сумської облдержадміністрації.

Учасники наради також обговорили питання внесення змін в законодавство, розширення можливостей громад задля розширення можливостей самим управляти своїми ресурсами тощо.

- Ми мусимо і надалі спільно працювати над залученням державних коштів, приймати участь в міжнародних проектах, що дасть нам можливість вирішення соціальних проблем, покращити інфраструктуру громади, - резюмував керівник Краснопільської ОТГ Юрій Яремчук.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь