A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР МЕТОДИСТІВ З ПОЧАТКОВОГО НАВЧАННЯ

Дата: 26.03.2018 08:53
Кількість переглядів: 1249

Інтеграція України у світовий простір ставить перед суспільством завдання – створити таку систему освіти нового покоління, яка буде відповідати викликам нового тисячоліття. Саме ці пріоритети лежать в основі реформування сучасної загальноосвітньої школи, головне завдання якої підготувати компетентну особистість.

21 березня гостинно відчинила двері для учасників обласного семінару на тему: «Роль методичної служби в забезпеченні готовності закладів загальної середньої освіти до роботи в Новій українській школі» Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів Краснопільської селищної ради, метою якого було:  ознайомити учасників із системою роботи школи в умовах впровадження нового Державного стандарту, формувати реалізацію компетентнісного  підходу до викладання предметів початкової школи у світлі реалізації нових навчальних програм; створити умови для обміну досвідом роботи педагогічними знахідками.

Гостями семінару стали Зоя Декунова та Алла Лавська методисти з початкової освіти навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, методисти методичних кабінетів відділів освіти області, що опікуються початковою ланкою освіти.

Привітав учасників семінару директор школи Анатолій Яремчук, відкрила семінар начальник відділу освіти Лариса Дерев’янченко, яка розповіла про здобутки педагогів селищної ради, впровадження інноваційних технологій, не обійшла і проблемних питань галузі. Декунова Зоя Володимирівна, методист з початкової освіти, наголосила на важливості методичної служби по підвищенню фахового рівня педагогів області. Алла Лавська підняла у своєму виступі актуальну проблему щодо підготовки вчителів початкових класів до реалізації Концепції  «Нова  українська  школа».  у  першому класі 2018-2019 н.р.

У теоретичній частині семінару заступник директора з навчально-виховної роботи Ніна Терещенко презентувала досвід створення в навчальному закладі сприятливого середовища для формування творчого мислення, пізнавальної активності школярів, забезпечення якісної освіти шляхом використання сучасних технологій у роботі з учнями початкових класів відповідно до Концепції «Нова українська школа». Потім учасники семінару були запрошені на Фрагменти інтегрованого курсу «Я досліджую світ» у 1 класі до Півень Римми та Криворотенко Людмили, учителів початкових класів Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, які розкрили методи та прийоми формування природничої, здоров’язбережувальної компетентностей учнів, як необхідний засіб пізнання навколишньої діяльності, засвоєння інформації у будь-якій галузі знань. Учасники семінару ще раз переконались в тому, що формування творчих і пізнавальних здібностей молодших школярів розвивається у процесі наполегливої, систематичної діяльності вчителя і учнів, а це робота  не одного дня, а щоденної праці всіх учасників навчально-виховного процесу.

Досвідом роботи по впровадженню нової концепції поділилися: Гетьман Оксана, заступник директора з навчально-виховної роботи Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 Охтирської міської ради, Підопригора Наталія, заступник директора з навчально-виховної роботи Сумської спеціалізованої школи І ступеня № 30 «Унікум» Сумської міської ради, Сахно Оксана, завідувач методичного кабінету відділу освіти Путивльської районної державної адміністрації Сергієнко Наталія, методист з початкового навчання методичного кабінету відділу освіти Охтирської міської ради.

По завершенню методисти з початкового навчання підвели підсумки, поділилися враженнями щодо реформування освітньої галузі, були вироблені рекомендації для подальшої роботи. Семінар був змістовним та плідним, учасники отримали корисні знання та позитивні емоції, що надасть нових сил та натхнення в подальшій педагогічній діяльності. Було дуже приємно, що всі очікування справдились і всі збагатили свою методичну скарбничку новими знаннями.

У цей непростий час на плечі педагога лягає відповідальність за виховання нового покоління українців, а отже, і відповідність за те, яким буде майбутнє нашої держави. Тож всім міцного здоров’я, стриманості та великого терпіння, адже виховання і навчання завжди було нелегкою справою.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь