A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

4 КВІТНЯ 2018 РОКУ, ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ЧЕРГОВОЇ ТРИНАДЦЯТОЇ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

Дата: 06.04.2018 01:00
Кількість переглядів: 1047

У ході засідання було розглянуто 34 питань, серед них: - Про надання матеріальної допомоги; - Про внесення змін до персонального складу адміністративної комісії; - Про визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території  Краснопільської селищної ради та інші.

Крім того депутати затвердили програму оздоровлення та відпочинку дітей Краснопільської селищної ради на 2018 рік та своїм рішенням створили «Інклюзивно-ресурсний центр» Краснопільської селищної ради. Метою якого є забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл. Серед основних завдань центру будуть: проведення комплексної оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб дитини; надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами; надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання; надання методичної допомоги; надання консультацій батькам або законним представникам дітей з особливими освітніми потребами та інші.

Також депутати внесли зміни до селищного бюджету, де зокрема передбачається виділення коштів на створення нового освітнього середовища для початкової ланки в сумі 150 тис. грн. Мова йде про придбання обладнання для облаштування робочого місця вчителя, меблів тощо. Поряд з цим виділено кошти на впровадження реформи охорони здоров'я на первинній ланці, забезпечення робочого місця лікарів необхідною оргтехнікою тощо, що в свою чергу дасть можливість підключення лікувальних закладів громади до електронної системи охорони здоров’я eHealth.

У процесі роботи прийнято низку рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Депутатами обговорено та затверджено ряд майнових питань.

По завершенню розгляду питань порядку денного Юрій Яремчук зупинився на завданнях та проблемах, що виникають в роботі селищної ради, зосередив увагу депутатів на питаннях виконання програми соціально-економічного розвитку, благоустрою тощо.

- На сьогоднішній день ми працюємо над усуненням наслідків негоди, що були спричинені інтенсивним сніготаненням та випадінням опадів. Опрацьовується питання відновлення дорожнього покриття яке зазнало суттєвих руйнувань на території селища Краснопілля та громади в цілому. Тому як тільки дозволять погодні умови, ці роботи розпочнуться. Також тривають підготовчі роботи та узгоджується певна проектно-кошторисна документація, що дасть змогу розпочати будівництво Центру безпеки громади. Крім того, ми чекаємо на субвенцію, яку нам виділив уряд на розвиток інфраструктури, а саме 4.8 млн. грн. Поряд з цим громада і надалі буде співпрацювати з Державним фондом регіонального розвитку та різними грантовими програмами. На завершення ще раз хотів наголосити, як тільки дозволять погодні умови, низка тих заходів, що передбачені програмою соціально-економічного розвитку почнуть реалізовуватись. Це стосується освітлення, відновлення та реконструкція водомережі, роботи з благоустрою, - резюмував керівник громади Юрій Яремчук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь