A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ УГРОЇДСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ

Дата: 10.05.2018 22:15
Кількість переглядів: 996

Під головуванням Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука відбулася робоча нарада за участі представників Угроїдського старостинського округу - в.о. старости, депутатів селищної та районної ради, керівників соціальних закладів та підприємств округу з питань виконання Програми соціально-економічного розвитку у 2018 році.

- Сьогодні бюджет розвитку по Угроїдському старостинському округу складає 1 мільйон гривень. Серед основних заходів які ми плануємо зробити по округу є -  виготовлення генерального плану по смт Угроїди, відновлення вуличного освітлення, придбання дитячого майданчика, проведення поточного ремонту доріг, виготовлення проектної документації по утепленню Угроїдської школи, проведення поточних ремонтів по будинку культури і амбулаторії та ряд інших заходів, - зазначив на початку наради Юрій Яремчук.

Окремо зосереджувалась увага на обговоренні питання впровадження нового державного стандарту загальної початкової освіти по закладах об’єднаної громади та Угроїдської ЗОШ I-III ст. зокрема. На що методом співфінансування з державного та селищного бюджету виділені кошти на облаштування освітніх закладів мультимедійним обладнанням, меблями, забезпечення робочого місця вчителя необхідною оргтехнікою тощо.

- Вже з першого вересня всі заклади, як по всій Україні так і в нашій громаді повинні працювати за новим державним стандартом. Тому нам необхідно придбати відповідне обладнання починаючи від оргтехніки та закінчуючи меблями, маємо облаштувати ігрові кімнати та зони відпочинку, - відмітив керівник громади.

Крім того, зараз ведуться перемовини щодо можливості виділення коштів з державного бюджету на ремонт даху Угроїдської школи.

Також  під час наради обговорювалось питання освоєння державної субвенції, що має отримати громада на свої сільські території. Зокрема по Угроїдському старостинському округу сума склала 419 тис гр., які планується використати на вуличне освітлення та придбання навчального обладнання.

Присутні також обговорили різні питання функціонування закладів соціальної сфери - охорони здоров’я, культури, забезпечення їх та поповнення матеріально-технічною базою тощо.

Проте головним та болючим для жителів старостинського округу залишається питання ремонту дорожнього покриття.

Тут слід зазначити, що службою автомобільних доріг оголошено тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-19-18 від Краснопілля в бік Угроїд. Поряд з цим, опрацьовується питання ремонту дорожнього покриття методом співфінансування з державним бюджетом по селищу Угроїди.

- Приклади по ремонту автошляхів методом співфінансування вже є. Лише таким способом нам вдасться зрушити з місця дане питання та покращити стан наших доріг, - резюмував Юрій Яремчук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь