A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ЧОТИРНАДЦЯТОЇ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ

Дата: 16.05.2018 22:08
Кількість переглядів: 1034

16 травня 2018 року відбулося пленарне засідання чотирнадцятої сесії селищної ради 7 скликання, яке провів селищний голова Юрій Яремчук. Передувало сесії засідання постійних комісій, на яких детально були опрацьовані всі питання порядку денного сесії.

На початку роботи сесії, згідно постанови селищної виборчої комісії, було визнано повноваження депутата селищної ради Маслюк Людмили Федорівни, обраної в одномандатному виборчому округу №7, замість вибулого Василя Лавріненка. Результати голосувань оголосила голова селищної виборчої комісії Олена Махайова. Вона привітала Людмилу Федорівну з обранням, побажала успіхів в роботі та вручила посвідчення депутата селищної ради. Далі депутати своїм рішенням визнали повноваження новообраного депутата.

Основними питаннями порядку денного сесії були: «Про внесення доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Краснопільської селищної ради на 2018 рік», «Про затвердження звіту про виконання селищного бюджету  за 1 квартал 2018 року», «Про затвердження Переліку адміністративних послуг, які надаються через відділ "Центр надання через адміністративних послуг" Краснопільської селищної ради», «Про передачу функцій замовника робіт Службі автомобільних доріг у Сумській області» та питання «Про внесення змін до рішення  селищної ради від 22.12.2017  "Про селищний бюджет на 2018 рік"».

Зокрема, змінами до бюджету передбачається за рахунок надходження з обласного бюджету виділення коштів: на оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсного центру; на оснащення закладів освіти засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, мультимедійними засобами навчання; на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа»: на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів, сучасних меблів та на закупівлю комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту.

Крім того, частину коштів селищного бюджету буде спрямовано на співфінансування забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» та впровадження нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти, передачу субвенції для КЗ «Краснопільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», на реконструкцію мережі вуличного освітлення, проведення ремонтних робіт в закладах соціальної сфери громади та зміцнення їх матеріально-технічної бази, виготовлення проектно-кошторисної документації ремонту Краснопільського клубу по вул. Маяковського, який буде слугувати музеєм спортивних досягнень Краснопільщини та інші витрати. Також слід зазначити, що більше мільйона гривень буде спрямовано на співфінансування послуг з поточного ремонту автомобільних доріг по всім старостинським округам громади та довиділено кошти на реконструкцію центральної площі  в селищі Краснопілля.

 

З метою ефективного покращення місцевого бізнес клімату, заохочення бізнес-середовища та залучення інвестиції для сталого економічного розвитку Краснопільської селищної ради депутатами було прийнято рішення «Про приєднання до Ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання».

- Суть Ініціативи полягає в наданні підтримки мерам і муніципалітетам країн Східного партнерства і сприянні тому, щоб вони ставали активними провідниками місцевого економічного зростання та створення нових робочих місць. Загалом до цього проекту вже доєдналося 243 учасника, в Сумській області по цій угоді працюють міста Тростянець та Охтирка. Ця угода передбачає залучення фахівців для подальшої співпраці з європейськими партнерами та створення робочої групи по розробці плану сталого економічного зростання, - зазначив Юрій Яремчук.

Під час сесії було прийнято ряд рішень щодо діяльності селищної ради в освітній сфері та житлово-комунального господарства: «Про затвердження Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Краснопільської селищної ради», «Про затвердження Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Краснопільської селищної ради на 2018-2020 роки», «Про передачу функцій замовника робіт Службі автомобільних доріг у Сумській області», «Про доповнення переліку об’єктів, що перебувають у комунальній  власності територіальної громади Краснопільської селищної ради, які пропонуються до передачі в оренду» та інші.

Обговорено та прийнято ряд майнових та земельних питань. Зокрема, надано дозволи на виготовлення технічних документацій, прийнято рішення про укладення договору оренди земельних ділянок тощо. Також надано матеріальну допомогу жителям громади та надано одноразову матеріальну допомогу жителям, які уклали контракт на проходження військової служби.

Завершуючи засідання сесії Юрій Яремчук подякував за конструктивну роботу депутатам, керівникам структурних підрозділів селищної ради та закрив пленарне засідання 14 сесії 7 скликання.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь