A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ДОЄДНАЛАСЯ ДО ФЛЕШМОБУ В ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Дата: 17.05.2018 10:55
Кількість переглядів: 1135

17 травня, з нагоди Дня вишиванки працівники Краснопільської селищної ради та інших трудових колективів селища прийшли на роботу у вишиванках та на початку робочого дня зібралися на площі біля погруддя Тараса Шевченка, щоб вшанувати один з найбільш древніх українських атрибутів та споконвічну традицію.

Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук привітав присутніх зі святом та подякував за збереження українських звичаїв вишиванки, яка є душею нашого народу.

- Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Вишита сорочка – символ нашої нації, її тисячолітньої історії та мудрості. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету чи школи, - зазначив Юрій Яремчук.

Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна студентка Чернівецього університету, надихнувшись прикладом свого друга, який постійно носив вишиту сорочку в повсякденному вбранні. У 2006 році вперше відбулось це скромне свято — частина студентів університету та його викладачів підтримали ініціативу і прийшли на навчання у своїх вишиванках. Тепер же — їм ми завдячуємо появі такого яскравого свята, масштаби якого щорічно зростають.

Завершилося свято спільним танцем на площі учасниць хореографічного колективу «Зоряночка», працівників апарату та відділу освіти Краснопільської селищної ради.

Далі всі присутні зробили спільне фото на згадку біля погруддя Т.Г. Шевченка.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь