A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬСЬКА ОТГ ЗНОВУ РАДО ЗУСТРІЧАЄ ГОСТЕЙ

Дата: 26.05.2018 13:53
Кількість переглядів: 929

Цього разу в рамках навчального візиту "Кращі практики розбудови міської інфраструктури в ОТГ Сумщини" до нашої громади завітала делегація представників ОТГ Миколаївської, Харківської та Чернігівської областей. Навчальний візит відбувся за підтримки Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

Візит на Краснопільщину виявився досить насиченим та цікавим, який розпочався з зустрічі гостей на кордоні Краснопільської громади.

У ході візиту його учасники ознайомлювались з роботою відділу «Центр надання адміністративних послуг» та мобільного офісу, успішною реалізацією двох проектів «U-LEAD з Європою» і ПРООН та побували в Краснопільській школі, яка модернізується в рамках програми Нового освітнього простору.

Голова громади Юрій Яремчук, розповів про процес її створення та організацію роботи, про майбутні проекти, що плануються втілюватися.

Не оминули своєю увагою учасники делегації та оглянули потужності лінії з виготовлення брикетів у місцевому господарстві, де про його роботу розповів голова ФГ «Колос» Олексій Кунець. Брикети тут виробляють із соломи та тирси, які є відходами виробництва. Це сприяє переходу на альтернативні види палива, що наразі активно впроваджуються у громадах і районах Сумщини, аби економно використовувати природний газ та зменшувати його споживання.

- Ми бачимо, що на землі працює справжній господар, який не лише забезпечує робочими місцями, але й піклується про інфраструктуру,  інвестує кошти у розвиток, тим самим збільшується дохідна частина місцевого бюджету, - зазначив Юрій Яремчук.

Далі знайомство з Краснопільщиною продовжилося візитом до Тур’янської сільської ради, яка виявила бажання доєднатися до Краснопільської ОТГ і невдовзі стане старостинським округом громади. Про роботу сільради розповіла її голова Людмила Гуцал. Вона зупинилася на деяких аспектах роботи територіальної громади в галузях освіти, культури, охорони здоров’я, проведення робіт з благоустрою тощо.

Завершився візит делегації знайомством з роботою ДП «Краснопільський лісгосп».

- Краснопільщина мальовничий край з працьовитими та щири людьми. Нам є що показати, розповісти та поділитися досвідом, і даний візит в черговий раз це доводить, - резюмував Юрій Яремчук.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь