A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Дата: 20.06.2018 11:38
Кількість переглядів: 723

З початку опалювального періоду  2017-2018 рр. і до його завершення, теплоенергетичним персоналом інспекції Держенергонагляду у Сумській області здійснювався щоденний моніторинг проходження опалювального періоду в Сумській області та технологічних порушень, що виникли в системах централізованого теплопостачання області.

За час проходження ОП 2017-2018 рр. у Сумській області сталося 4 технологічних порушень в системах централізованого теплопостачання, які класифікуються як відмови, а саме:

- одна відмова - у розподільчих теплових мережах ТОВ "ШП "Харківенергоремонт", Шосткинська ТЕЦ, магістраль ТМ №2, ділянка розподільчої теплової мережі від (ВТ) вузлу теплового 346 до вузлу теплового 348 по вул. Ціолковського в м. Шостка. Найбільша тривалість ліквідації вказаного технологічного порушення склала більше однієї доби (38 годин).

- дві відмови - у внутрішньобудинкових системах опалення у 2-х житлових будинках міста Суми, в тому числі найбільша тривалість ліквідації порушення не перевищувала 1-ї доби по 2-х  житлових будинках.

- порив внутрішньобудинкового трубопроводу опалення в житловому будинку № 12 по просп. Шевченка м. Суми. Роботи виконувало ТОВ "КК "Коменерго-Суми".

- порив внутрішньобудинкового трубопроводу опалення в житловому будинку № 35 по вул.Привокзальна. Роботи виконувало ТОВ "КК "ДомКом Суми".

- одна відмова через  припинення газопостачання по причині відсутності підтверджених обсягів природного газу на січень місяць 2018 року теплопостачальній організації ТОВ "Шостка-тепло" на котельню по вул. Бульварна, буд. 3.  Джерело теплопостачання (котельня) не працювало 24 години 25 хв. Недотоп склав - 51,0 Гкал.

На підставі проведеного аналізу під час проходження ОП 2017-2018 рр. основними  причинами порушень теплопостачання соціально важливих споживачів Сумської області є:

- корозійне зношення трубопроводів теплових мереж систем централізованого теплопостачання;

- вплив сторонніх осіб (спеціалізованих організацій області, які забезпечують теплопостачальним організаціям електро-, газо- та водопостачання).

На підставі проведеного аналізу під час проходження ОП 2017-2018 рр. основними  причинами порушень теплопостачання соціально важливих споживачів Сумської області є:

- корозійне зношення трубопроводів теплових мереж систем централізованого теплопостачання;

- вплив сторонніх осіб (спеціалізованих організацій області, які забезпечують теплопостачальним організаціям електро-, газо- та водопостачання).

З метою належної та своєчасної підготовки енергопостачальних, енергопередавальних організацій, споживачів теплової та електричної енергії Сумської області до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років інспекція Держенергонагляду у Сумській області проводить роботу по посиленню контролю за ходом підготовки суб’єктів господарювання області до сталої роботи в умовах ОЗП 2018-2019 років та пропонує включити представника інспекції до складу районного (міського) штабу з підготовки до ОП та забезпечити контроль планування та виконанням наступних робіт суб’єктами господарювання Вашого району (міста) до початку осінньо-зимового періоду 2018-2019 років:

  • ремонт теплових установок і мереж, обладнання електроустановок та мереж;
  • проведення на належному рівні навчання персоналу, що обслуговує енергетичні об’єкти;
  • приведення схеми електропостачання до нормального режиму роботи, передбаченого проектними рішеннями;
  • проведення промивок та гідравлічних випробувань трубопроводів теплових мереж соціально-важливих споживачів та внутрішньо-будинкових систем теплопостачання;
  • перевірку пристроїв релейного захисту та автоматики;
  • перевірку технічного стану теплових пунктів, елеваторних вузлів, насосних агрегатів, водопідігрівачів, вузлів обліку теплової енергії, контрольно-вимірювальних пристроїв та автоматики;
  • відновлення теплоізоляції теплових мереж, споруд, інженерних об'єктів та під'їздів житлових будинків;
  • перевірку роботи засобів обліку електричної та теплової енергії до роботи в умовах низьких температур.

Окремо рекомендуємо забезпечити контроль за проведенням:

  • протиаварійних тренувань з відповідним технічним персоналом суб’єктів господарювання;
  • укомплектуванням робочих місць виробничого персоналу оперативною та технічною документацією;
  • перегляду та, за необхідності, внесення змін до Положення про взаємовідносини між споживачами та електропередавальною організацією стосовно оперативного керування електрогосподарством, у тому числі при включенні резервних автономних електростанцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь