A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЮРІЙ ЯРЕМЧУК: «ОСВІТА У КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ ГРОМАДІ МАЄ БУТИ ЯКІСНА, ДОСТУПНА ТА ЗМІСТОВНА»

Дата: 09.08.2018 16:49
Кількість переглядів: 1010

Літо – пора відпусток, але не для навчальних закладів. Поки діти безтурботно відпочивають на канікулах, в закладах освіти Крансопільської селищної ради активно тривають ремонтні роботи, аби вже першого вересня гостинно зустріти учнів та вихованців в оновлених приміщеннях.

Як саме проводиться ця робота в закладах освіти об’єднаної територіальної громади проінспектував Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук та начальник відділу освіти Лариса Дерев’янченко.

«Суттєвою ознакою цьогорічної підготовки закладів освіти є їх плановість та обумовленість завдяки проведеній роботі щодо об’єктивної оцінки стану споруд та будівель. Ця робота надала можливість локалізувати гострі проблемні питання, які будуть вирішені до початку нового навчального року. Хочу відмітити, що позитивною ознакою цьогорічної підготовки навчальних закладів є контроль з боку відділу освіти в кожному закладі освіти, адже систематична звітна інформація про виконання запланованих обсягів робіт дає змогу більш детально оцінити стан справ в освітній галузі громади. Особливу увагу цього річ приділено впровадженню концепції Нової української школи та облаштуванню освітнього простору для учнів 1–х класів», - зазначила Лариса Дерев’янченко.

Крім поточних ремонтів закладів освіти Краснопільської селищної ради левова частка коштів місцевого бюджету передбачена саме на впровадження нового Державного стандарту початкової освіти для учнів 1-х класів. Керівництвом селищної ради, відділу освіти та закладів освіти проведена масштабна робота щодо раціонального використання коштів для придбання меблів, мультимедійного обладнання, ремонтів приміщень класних та ігрових кімнат, дидактичного наповнення класів тощо. За шість місяців поточного року для десяти перших класів, а це 164 майбутні першачки, закуплено нові сучасні парти, оформлено робочі місця вчителів, класи обладнано мультимедійними комплексами, класними та корковими дошками, закуплено дидактичні матеріали, фліп-чарти, шафи для дидактичних матеріалів, меблі для різноманітних осередків класної кімнати, облаштовано ігрові кімнати для учнів 1-х класів.

Загалом з місцевого бюджету виділено 664,572 тис. грн. на облаштування нового освітнього простору в рамках впровадження концепції Нова українська школа.

З 7 серпня розпочались перевірки стану готовності закладів освіти до нового навчального року. Комісія в складі Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука, секретаря селищної ради Ірини Юхти, начальника відділу освіти Лариси Дерев’янченко, представників відділу освіти та відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності, Держпродспоживслужби, районного лабораторного відділення, районного сектору ДСНС відвідала більшість закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

Під час візиту присутні, оглянувши приміщення закладів, ознайомилися із їхніми матеріально-технічними базами, якістю проведених ремонтних робіт та з’ясовували нагальні потреби, на які необхідно додатково виділяти кошти. Також Краснопільський селищний голова вручив ноутбук та фліп-чарт для першого класу Краснопільської філії Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

«Ми чітко розуміємо важливість освіти як пріоритетного напряму розвитку суспільства. Увага до підростаючого покоління дуже важлива, адже саме теперішнім учням у майбутньому продовжувати розбудовувати країну та Краснопільщину. Освіта у нашій громаді має бути якісна, доступна та змістовна», − підсумував селищний голова Юрій Яремчук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь