A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬСЬКУ ОТГ ВІДВІДАВ НАДЗВИЧАЙНИЙ І ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ КОРОЛІВСТВА ШВЕЦІЯ В УКРАЇНІ МАРТІН ХАҐСТРЬОМ

Дата: 18.09.2018 23:07
Кількість переглядів: 902

Літній відпочинок залишився позаду, але для учнів Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів  ще довго в пам’яті  залишиться участь мовному таборі влітку 2018 року за участю волонтерів  міжнародного проекту Go Camp з Єгипту та Швеції.

Сьогоднішній день був трохи незвичним, як для Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, так і для всієї Краснопільської громади, адже до нас завітав Надзвичайний та Повноважний посол Швеції в Україні пан Мартін Хагстрьом.  Учні та педагогічний колектив радо вітали в закладі гостя зі Швеції, а також Краснопільського селищного голову Юрія Яремчука, очільницю Департаменту освіти і науки Вікторію Гробову та представників відділу освіти громади. Щиро та сердечно учні закладу передали хліб-сіль гостям та представили заклад  українською та англійською мовами. 

Неабияк здивували пана Мартіна умови навчання наших першачків: чудовий новий ремонт, сучасні меблі та обладнання, усмішки та враження дітей. Для гостей учні 1 класу провели «майстер-клас» з розминки під мультимедійний супровід.

Із захопленням пан Мартін відвідав шкільний музей та був вражений експозиціями, екскурсію провела учениця закладу на англійській мові. Останнім етапом візиту стало спілкування пана Хагстрьома з учнями старшої ланки Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де в невимушеній обстановці діти ділилися враженнями від відпочинку у мовному таборі та співпраці з волонтерами.

На останок іноземний гість подарував закладу книги шведський письменників для шкільної бібліотеки та зауважив: «Я здивований щирістю та відкритістю ваших дітей, вони мають різний рівень володіння англійською мовою, проте мені здалося, що ми сьогодні розуміли один одного і я зміг донести до них думку про важливість вивчення мов і віри у власні сили».

Також посол відвідав ЦНАП Краснопільської ОТГ, створений сім місяців тому завдяки програмі U-LEAD з Європою. В ході розмови з паном Мартіном Юрій Яремчук розповів про Краснопільську громаду та її діяльність, про проекти над якими зараз працює наша ОТГ, ознайомив посла з роботою апарату селищної ради та відділу «Центр надання адміністративних послуг», фінансування реконструкції якого відбувалось саме завдяки програмі U-LEAD component 2, яку реалізує шведська компанія SKL International.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь