Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬСЬКУ ОТГ ВІДВІДАВ НАДЗВИЧАЙНИЙ І ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ КОРОЛІВСТВА ШВЕЦІЯ В УКРАЇНІ МАРТІН ХАҐСТРЬОМ

Дата: 18.09.2018 23:07
Кількість переглядів: 943

Літній відпочинок залишився позаду, але для учнів Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів  ще довго в пам’яті  залишиться участь мовному таборі влітку 2018 року за участю волонтерів  міжнародного проекту Go Camp з Єгипту та Швеції.

Сьогоднішній день був трохи незвичним, як для Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, так і для всієї Краснопільської громади, адже до нас завітав Надзвичайний та Повноважний посол Швеції в Україні пан Мартін Хагстрьом.  Учні та педагогічний колектив радо вітали в закладі гостя зі Швеції, а також Краснопільського селищного голову Юрія Яремчука, очільницю Департаменту освіти і науки Вікторію Гробову та представників відділу освіти громади. Щиро та сердечно учні закладу передали хліб-сіль гостям та представили заклад  українською та англійською мовами. 

Неабияк здивували пана Мартіна умови навчання наших першачків: чудовий новий ремонт, сучасні меблі та обладнання, усмішки та враження дітей. Для гостей учні 1 класу провели «майстер-клас» з розминки під мультимедійний супровід.

Із захопленням пан Мартін відвідав шкільний музей та був вражений експозиціями, екскурсію провела учениця закладу на англійській мові. Останнім етапом візиту стало спілкування пана Хагстрьома з учнями старшої ланки Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де в невимушеній обстановці діти ділилися враженнями від відпочинку у мовному таборі та співпраці з волонтерами.

На останок іноземний гість подарував закладу книги шведський письменників для шкільної бібліотеки та зауважив: «Я здивований щирістю та відкритістю ваших дітей, вони мають різний рівень володіння англійською мовою, проте мені здалося, що ми сьогодні розуміли один одного і я зміг донести до них думку про важливість вивчення мов і віри у власні сили».

Також посол відвідав ЦНАП Краснопільської ОТГ, створений сім місяців тому завдяки програмі U-LEAD з Європою. В ході розмови з паном Мартіном Юрій Яремчук розповів про Краснопільську громаду та її діяльність, про проекти над якими зараз працює наша ОТГ, ознайомив посла з роботою апарату селищної ради та відділу «Центр надання адміністративних послуг», фінансування реконструкції якого відбувалось саме завдяки програмі U-LEAD component 2, яку реалізує шведська компанія SKL International.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь