A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДБУЛАСЯ СЕСІЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 26.09.2018 20:00
Кількість переглядів: 734

26 вересня 2018 року відбулася чергова двадцята сесія Краснопільської селищної ради. Головував на засіданні селищний голова Юрій Яремчук. В роботі пленарного засідання також взяли участь керівники відділів виконавчого апарату Краснопільської селищної ради, в.о. старост старостинських округів, народний депутат України Олександр Сугоняко, голова районної ради Віталій Савоненко, редактор газети «Перемога» Олександр Моцний.

Та перш ніж перейти до безпосереднього розгляду питань порядку денного, депутатським корпусом селищної ради було ініційовано звернення з вимогою недопущення закриття залізничної станції «Краснопілля» Сумської дирекції Південної залізниці ПАТ «Укрзалізниця», а також звернення щодо виділення додаткових коштів для завершення ремонтних робіт на дорозі Краснопілля - КПП «Покровка».

Загалом, під час засідання було розглянуто 31 питання порядку денного, які попередньо були детально опрацьовані на постійних комісіях селищної ради. Це зокрема: - «Про затвердження Положення про порядок вибуття основних засобів, які належать до комунальної власності територіальної громади Краснопільської селищної ради»; - «Про підготовку закладів соціальної сфери та підприємств житлово-комунального господарства селищної ради до роботи в осінньо-зимовий період»; - «Про заохочення педагогічних працівників» та інші.

Одним із чи не найголовніших питань сесії було затвердження Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Краснопільської об’єднаної територіальної громади на 2018-2030 роки. Даний документ був розроблений в рамках проекту «Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки» за підтримки фонду «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу». План дій – стратегічний документ, який є орієнтиром для планування енергетичної політики громади та підтвердженням того, що Краснопільська об’єднана територіальна громада долучилася до світової спільноти в боротьбі з глобальним потепліннями та нераціональним використанням природних ресурсів. Представила та розповіла про основні положення Плану дій начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Інна Лісун.

- Затвердження даного Плану дозволить нам мати можливість залучати додаткові кошти з різних джерел на впровадження енергоефективних заходів в громаді, проводити термомодернізацію закладів соціальної сфери тощо, а головне скоротити викиди CO2 щонайменше на 30%, - зазначив з даного питання Юрій Яремчук.

Також особливу увагу було приділено розгляду питання «Про підготовку закладів соціальної сфери та підприємств житлово-комунального господарства селищної ради до роботи в осінньо-зимовий період». Так, до роботи в осінньо-зимовий період згідно з плановими завданнями заплановано підготовити 7 котелень, 16 топкових, 1,8 км теплових мереж, 77 багатоквартирних житлових будинків, 19 закладів освіти, 11 закладів культури. Станом на 26.09.2018р. котельне господарство підготовлене на 100 %, теплові мережі на 100%, заклади бюджетної сфери на 100%, багатоквартирні житлові будинки на 99%. Акти готовності теплових господарств до роботи в опалювальний період 2018-2019 років підписані в інспекції Держенергонагляду у Сумській області. Відсоток заготівлі твердого палива для потреб закладів бюджетної сфери громади становить 72%.

Крім того, для залучення коштів з державного бюджету на реалізацію проекту будівництва футбольного поля зі штучним покриттям на території Осоївського НВК було прийнято рішення «Про співфінансування проекту будівництва», згідно якого передбачаються кошти на співфінансування з селищного бюджету на рівні 50% загального обсягу фінансування даного проекту.

У ході сесії також прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою та надано матеріальну допомогу жителям громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь