A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

БЮДЖЕТ УЧАСТІ В КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ ОТГ

Дата: 03.10.2018 13:39
Кількість переглядів: 1174

Цього року Краснопільська селищна рада впроваджує програму бюджету участі, що надасть шанс кожному мешканцю громади брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через написання проектів для створення комфортних умов проживання в селі чи селищі, пропонуючи ідеї, які будуть реалізовані місцевою владою наступного 2019 року та/або голосування за них.

Так, з метою розвитку демократичного суспільства і громадянської освіти, удосконалення діалогу між владою і громадою, створення та підтримки повноцінного громадського простору, вирішення соціально значущих питань та активізації жителів Краснопільської ОТГ щодо участі у бюджетному процесі Краснопільською селищною радою розробляються заходи, цільова програма та положення про бюджет участі в громаді, жителям будуть запропоновані відповідні форми подання проекту.

- Бюджет участі дозволяє мешканцям взяти участь в тому, як і де бюджетні кошти можуть використовуватися для поліпшення життя громади. Подавайте свої проекти і голосуйте за цікаві ідеї. Проекти, які найбільше підтримають мешканці, будуть реалізовані з бюджету селища, - говорить Юрій Яремчук.

Слід зазначити, що бюджет участі – це процес взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, направлений на включення жителів, які постійно проживають у межах Краснопільської ОТГ, до прийняття рішень щодо розподілу частини бюджету Краснопільської селищної ради, залучення їх до участі у бюджетному процесі та надання можливості для вільного доступу до інформації, а також забезпечення відкритості та прозорості діяльності селищної ради. Процес бюджету участі (партиципаторного бюджетування) – процес складання, розгляду, відбору, затвердження, виконання проектів, звітування про їх виконання, а також контролю за дотриманням бюджетного законодавства, який триває календарний рік.

Тому якщо ти: небайдужий до життя свого села чи селища, бачиш проблеми та шляхи їх вирішення, мрієш озеленити свою вулицю чи облаштувати зону відпочинку тощо, не хочеш чекати змін, а готовий створювати їх самостійно - бюджет участі те, що тобі потрібно.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь