A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Відкритий лист до роботодавців та працівників Сумщини!

Дата: 04.10.2018 16:18
Кількість переглядів: 619

Перебіг реформ, розпочатих в Україні, потребує нових підходів до вирішення проблем зайнятості та задоволення потреб ринку праці. Вимога часу вирішується комплексно, у тісній взаємодії місцевих органів влади, роботодавців, профспілок, фіскальних органів, Пенсійного фонду та служби зайнятості.

Це - одна з найактуальніших проблем, що потребує усвідомлення кожним роботодавцем. Рух українського суспільства на шляху європейського вибору, зростання добробуту громадян гальмується «тіньовою» економікою та нелегальною зайнятістю.

Виплата «сірої» зарплати тільки на перший погляд сприяє зростанню доходів працівників і прибутків роботодавців. Насправді - це розбещує людей, послаблює соціальний захист працівників, причетних до «тіньової» економіки, зменшує надходження до різних рівнів бюджетів та державних соціальних страхових фондів. У кінцевому підсумку - впливає на життєвий рівень тих, хто навчає і виховує наших дітей, дбає про культурний і професійний розвиток, фізичне й моральне здоров'я нації, забезпечує охорону правопорядку тощо. За такої ситуації наша держава не може створити умови для гідного життя пенсіонерів, осіб з інвалідністю, дітей-сиріт.

Досягнення нової якості життя мешканців Сумщини потребує гармонійного балансу інтересів суспільства, держави й бізнесу, запровадження принципу соціальної відповідальності бізнесу.

Роботодавці області!

Закликаємо Вас зробити крок на зустріч суспільству — легалізувати зайнятість Ваших працівників та відмовитись від виплати заробітної плати «в конвертах». Це стане проявом здорового прагматизму, від якого Ви самі отримаєте певні дивіденди, це безперечно зміцнить і українську державність.

Звертаємося до працівників, які ще отримують «сіру» зарплату.

 

Шановні громадяни!

Усвідомте, що «тіньова» зайнятість - бомба сповільненої дії, яка вибухне саме тоді, коли зникнуть «конверти», а здоров'я похитнеться, прийде пенсійний вік.

Запам'ятайте! Заробітна плата в «конвертах» та нелегальна зайнятість - це відсутність Ваших гарантій на безпечні і здорові умови праці, гарантованого права на відпочинок та трудовий стаж, позбавлення оплати тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, допомоги по вагітності та пологах. У разі нещасного випадку на виробництві Ви не матимете права на виплату допомоги у зв'язку зі втратою працездатності, у випадку втрати роботи - допомоги по безробіттю, у старості - на одержання гідної пенсії.

Знайте це і вимагайте офіційного працевлаштування!

Шановні мешканці Сумщини!

Якщо Ви потрапили до когорти «конвертників», а Вас це однозначно не влаштовує, - звертайтеся до Управління Держпраці у Сумській області, а на місцях - до органів місцевого самоврядування, Національної поліції, прокуратури.

Вам обов'язково допоможуть!

 

З повагою

 

Заступник голови
Сумської обласної
державної
адміністрації,
співголова Ради від
органів влади
І.С. БОРШОШ
Генеральний директор
Сумської обласної
організації роботодавців
„Сумський регіон",
співголова Ради від
роботодавців
В.Я.КОНОНЕНКО

Голова Сумської обласної ради
профспілок, співголова Ради
від профспілок
 Т.О. ЄВДОКИМОВА

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь