Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

НА КРАСНОПІЛЬЩИНІ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

Дата: 14.10.2018 17:59
Кількість переглядів: 995

В історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня - одна із таких дат. Саме цього дня на центральній площі Краснопілля відбулося культурно-мистецьке свято «Ми славні нащадки козацького роду».

У святкових заходах до Дня захисника України, що співпали з Покровою Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва, взяли участь Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко та керівник апарату райдержадміністрації Олена Завгородня.

Урочистості розпочались з вітань керівництва громади і району та вручення відзнак військовослужбовцям, працівникам поліції, учасникам АТО та воїнам-інтернаціоналістам.

Звертаючись до присутніх Юрій Яремчук, зазначив, що це свято – зовсім молоде, але корінням воно сягає глибини століть.

- У цей день ми вшановуємо тих, хто за покликом серця ставав і нині стає на захист рідної землі, – бійців усіх силових відомств, воїнів-добровольців, ветеранів, а також громадян, які своєю сумлінною професійною чи волонтерською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний захист рідного краю та держави, - йшлося у вітальному слові керівника громади.

Скорботною хвилиною мовчання всі присутні вшанувати пам'ять полеглих земляків-героїв у боях за свободу і незалежність України, Олександра Шкурка, Віталія Піддубного, Артура Костюченка, Юрія Андрієнка, Сергія Лисенка, Євгена Мартиненка.

До привітань також долучилися військовий комісар Краснопільського райвійськкомату Андрій Нагорний, старший інспектор прикордонної служби відділу прикордонної служби «Краснопілля» лейтенант Микола Перець, старший лейтенант запасу Микола Бордюгов та заступник голови спілки ветеранів воїнів-афганців Сергій Циганенко.

Далі свято продовжилося концертною мистецько-розважальною програмою за участю аматорських колективів Краснопільського району.

Сьогодні ж з нагоди Дня захисника України краснопільчани та гості селища могли оглянути виставку спеціальної техніки та спорядження представленої відділом поліції, прикордонною службою та пожежно-рятувальною частиною, побачити показові виступи групи рукопашного бою військової  частини А-1476 (м. Суми) та показові виступи прикордонників-кінологів відділу прикордонної служби «Краснопілля». Крім того, справно працювала військова польова кухня, де гостей свята частували запашним травяним чаєм та кулішем.

Загалом свято пройшло у дусі патріотизму, любові до рідного краю та України, віри у процвітання і мир на нашій землі.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь