A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

НАДЗВИЧАЙНИЙ ТА ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ ШІГЕКІ СУМІ ВІДВІДАВ КРАСНОПІЛЛЯ

Дата: 19.10.2018 09:17
Кількість переглядів: 927

В Краснопільській центральній районній лікарні відбулася церемонія передачі каталогу обладнання по Проекту модернізації медичного обладнання в межах Програми безпеки людини «Кусаноне» Уряду Японії. Урочиста церемонія пройшла за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі, Третього секретаря Посольства Японії в Україні Сатору Хомма, Генерального Секретаря благодійного фонду «Карітас Україна» Дзвенислави Чайківської, Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука, голів райдержадміністрації Сергія Хрупи та районної ради Віталія Савоненка, заступника головного лікаря Краснопільської ЦРЛ Надії Рощик.

- Свого часу у 2016 році, в рамках Року охорони здоров’я на Краснопільщині, нами від району було надано 16 конкурсних інвестиційних проектів на отримання допомоги по проектах людської безпеки програми «Кусаноне» Уряду Японії, з них позитивний висновок отримали чотири проекти по Краснопільській центральній районній лікарні, а саме: «Придбання парового стерилізатора», «Придбання електричної дезінфекційної камери», «Придбання кисневого концентратора», «Придбання гастродуоденоскопа», і у січні 2017 року була підписана угода між Посольством Японії в Україні та міжнародним благодійним фондом «Карітас Україна» на постачання вище вказаного медичного обладнання вартістю близько 1,3 млн. грн., - зазначив Юрій Яремчук.

Цей проект був реалізований за рахунок безповоротної фінансової допомоги уряду Японії в рамках програми підтримки культурних проектів "Кусаноне", що спрямована на підтримку ініціатив, представлених громадами та об’єднаннями для задоволення різноманітних потреб на місцевому рівні.

Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі ознайомився із закладом, оглянув та передав каталог наданого обладнання в рамках програми грантової допомоги «Кусаноне» за проектами людської безпеки від уряду Японії.

В свою чергу керівництво громади та району висловило подяку за фінансову допомогу, яка була надана урядом Японії при придбанні медичного обладнання Краснопільській ЦРЛ.

- Придбання даного обладнання це вагомий внесок в зміцнення матеріально-технічної бази лікувального закладу. Ми і надалі будемо слідкувати за діяльністю Програми «Кусаноне» і брати участь в проектах вже в рамках об’єднаної територіальної громади, - відмітив Юрій Яремчук.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь