A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР – ТЕРИТОРІЯ ДИТИНИ!

Дата: 02.11.2018 18:55
Кількість переглядів: 1281

З 1 листопада 2018 року  розпочала повноцінно функціонувати комунальна установа «Інклюзивно - ресурсний центр» Краснопільської селищної ради, який було створено рішенням тринадцятої сесії Краснопільської селищної ради сьомого скликання  від 04 квітня 2018 року  № 107. Заклад розпочинає роботу з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2-х до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Інклюзивно-ресурсний центр розташований в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості Краснопілської селищної ради, обслуговуватиме дітей закладів освіти Краснопільської громади. Послуги, що надаватимуться Центром – безкоштовні. Матеріально-технічна база Інклюзивно-ресурного центру відповідає сучасним вимогам. На момент відкриття облаштовано два кабінети, які оснащено меблями, дидактичним матеріалом,  комп’ютерним обладнанням. На час відкриття ІРЦ у закладі працює директор центру та два педагогічні працівники центру: логопед та практичний психолог. Фахівці ІРЦ здійснюватимуть кваліфікований супровід дітей з особливими освітніми потребами. Фахівцями Центру здійснюватиметься комплексна оцінка розвитку дітей з особливими освітніми потребами, за результатами якої  вони визначатимуть напрям, обсяг психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами (для дитини з інвалідністю – з урахуванням індивідуальної програми реабілітації) та забезпечуватимуть її надання шляхом проведення індивідуальних та групових занять. У разі встановлення  фахівцями ІРЦ  наявності у дитини особливих освітніх потреб, висновок про комплексну оцінку є підставою для складання для неї індивідуальної програми розвитку, надання їй психолого-педагогічної допомоги та визначення програми, за якою вона навчатиметься.

Спеціалісти центру проводять психологічну роботу не лише з дітьми, а й з батьками. Надають консультативну та психологічну допомогу, проводять бесіди з батьками у формуванні позитивної мотивації щодо розвитку дітей.

Також,  варто зазначити, що фахівці надають  методичну допомогу педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, батькам або законним представникам дітей з особливими освітніми потребами щодо особливостей організації надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг таким дітям.

«Рівний доступ до якісних освітніх послуг дітей з особливим освітніми потребами є одним із завдань громади. Ми розуміємо, що на сьогодні існує потреба у створенні такого центру, де особливі діти будуть здобувати освіти, соціалізуватися і почувати себе потрібними у нашому суспільстві. Керівництво громади та депутатський корпус і надалі будуть робити максиму зусиль, аби створити всі необхідні умови для повноцінного функціонування ІРЦ та створити в ньому умови європейського рівня» - зазначив Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, який завітав до Інклюзивно-ресурсного центру та особисто перевірив готовність Центру до подальшої роботи з вихованцями.

Роботи по реконструкції ІРЦ Краснопільської селищної ради ще триватимуть, проте своїх вихованців фахівці центру вже чекають!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь