A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДБУЛАСЯ ДВАДЦЯТЬ ПЕРША СЕСІЯ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 09.11.2018 14:59
Кількість переглядів: 913

Під головуванням селищного голови Юрія Яремчука 8 листопада 2018 року відбулася двадцять перша сесія Краснопільської селищної ради об'єднаної територіальної громади. У ході засідання було прийнято 36 питань порядку денного, які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях селищної ради.

На сесію було винесено ряд важливих питань, що стосуються різних сфер життєдіяльності об’єднаної громади. Так, одним із перших розглянутих та прийнятих питань було рішення «Про затвердження Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги Краснопільської об’єднаної територіальної громади на   2018-2020 роки».

Про основні положення Програми доповіла секретар ради Ірина Юхта. Вона зазначила, що метою програми є об’єднання зусиль селищної ради, виконавчої влади, керівників підприємств, установ, організацій, що здійснюють діяльність на території Краснопільської об’єднаної територіальної громади в напрямку покращення якості та тривалості  життя жителів громади, підвищити  доступ сільського населення до якісної медичної допомоги, модернізації та зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, оснащення їх необхідним медичним обладнанням, комп′ютерною технікою, автотранспортом, поліпшення умов праці медичних працівників, що допоможе покращити якість життя та збільшити тривалість життя населення Краснопільської ОТГ. Програма передбачає перелік завдань, напрямів і заходів та результативні показники, власне для чого саме дана програма і затверджується.

- Ця Програма приймається в рамках реформи охорони здоров’я, що зараз проходить в Україні, яка дає можливість співфінансувати всі наші медичні заклади, проводити там ремонти та поліпшувати їх матеріально-технічну базу, - зазначив Юрій Яремчук.

Також депутати розглянули питання «Про затвердження звіту про виконання селищного бюджету за 9 місяців 2018 року» та «Про внесення змін до рішення селищної ради від 22.12.2017 «Про селищний бюджет на 2018 рік». Зокрема змінами до бюджету передбачається виділення коштів на завершення робіт по об’єкту будівництва «Реконструкція Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів», на придбання комп’ютерного та мультимедійного обладнання для закладів освіти громади і ряд інших призначень направлених на зміцнення матеріально-технічної бази закладів соціальної сфери ОТГ.

В ході засідання було розглянуто та затверджено генеральний план с. Чернеччина, с. Мозкове, с. Ясенок та генеральний  план сіл Самотоївка,  Глибне, Воропай.

У ході сесії також прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою та надано матеріальну допомогу жителям громади та інші питання

Підбиваючи підсумки роботи сесії керівник громади Юрій Яремчук подякував усім депутатам за роботу.

Зокрема керівник громади оголосив про наміри ОТГ взяти на свій баланс заклади охорони здоров’я первинної ланки, включаючи комунальне некомерційне підприємство «Краснопільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Краснопільської районної ради та заклади культури районного підпорядкування. Також він повідомив, що на завершальному етапі процес приєднання Тур’янської сільської ради до об’єднаної громади, де остаточну крапку в цьому питанні поставить проведення виборів депутата від округу, що мають відбутись 23 грудня 2018 року.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь