Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЧЕРГОВИЙ ВІЗИТ ПОЛЬСЬКОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ ДО КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ

Дата: 13.11.2018 23:06
Кількість переглядів: 823

В рамках проекту «Нові об’єднані громади — як успішно управляти місцевим розвитком» за підтримки Фундації Менеджерських Ініціатив з дводенним візитом на Краснопільщині перебували голова Правління Фундації, радник мера Любліна з питань міжнародної співпраці та суспільної партиципації Павел Прокоп та консультант Фундації, перекладач Богдан Юрчук. Також з метою обговорення кращих практик і обміном досвіду між громадами у складі делегації перебувала голова Березівської ОТГ Надія Артеменко.

В ці дні роботи делегації було обговорено ряд тем, що стосуються організації функціонування закладів освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, комунальних служб та інших сфер життєдіяльності органів місцевого самоврядування.

В дискусіях приймали участь керівники структурних підрозділів Краснопільської громади, представники закладів освіти, культури, соціального захисту, комунальних закладів та громадськість.

Здобутками та проблемними питаннями своєї громади поділилася і очільниця Березівської ОТГ Надія Артеменко.

Зокрема вона розповіла про історію створення об’єднаної громади, про свої напрацювання в різних сферах діяльності та участі ОТГ в державних та міжнародних розвиткових проектах.

Березівська ОТГ з`явилася наприкінці жовтня 2015-го. До її складу увійшло вісім сільських рад, це – 21 населений пункт. На даний час у Березівській ОТГ – понад 5700 мешканців.

Розповіла також Надія Артеменко про свій досвід впровадження в громаді програми бюджету участі, кооперативного руху та співпрацю з різними міжнародними програмами та проектами.

- Те, що ми виконуємо та над чим працюємо можна побачити – це дуже важливо. Але на сьогодні один із основних наших напрямків роботи полягає в тому, щоб досягти більшого розуміння, підтримки саме від жителів громади, – відмітила голова Березівської ОТГ Надія Артеменко.

В свою чергу Краснопільський селищний голова привітав гостей із Польщі та свою колегу з візитом до Краснопільської громади, представив присутніх учасників зібрання.

- Хочу відмітити те, що коли до нашої громади їдуть такі поважні гості, коли про нас знають далеко за межами України, то значить ми на правильному шляху і робимо важливі зміни на краще в розбудові Краснопільської ОТГ, її старостинських округів, сіл і селищ, - зазначив Юрій Яремчук.

Під час зустрічей відбувся плідний діалог між польськими експертами, головою Березівської ОТГ та учасниками заходу. Отримані навики в подальшому сприятимуть оптимальному прийняттю рішень організаційно-управлінського характеру.

- Краще почути фахівців, які пройшли цей проміжок часу і можуть поділитися думками: десь позитивними, а десь і попередити про помилки, які, до прикладу, в свій час проходила Польща та Березівська громада зокрема. Ми повинні максимально ефективно використати ті можливості, що дали нам реформи з децентралізації, - резюмував Юрій Яремчук.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь