A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЧЕРГОВИЙ ВІЗИТ ПОЛЬСЬКОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ ДО КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ

Дата: 13.11.2018 23:06
Кількість переглядів: 771

В рамках проекту «Нові об’єднані громади — як успішно управляти місцевим розвитком» за підтримки Фундації Менеджерських Ініціатив з дводенним візитом на Краснопільщині перебували голова Правління Фундації, радник мера Любліна з питань міжнародної співпраці та суспільної партиципації Павел Прокоп та консультант Фундації, перекладач Богдан Юрчук. Також з метою обговорення кращих практик і обміном досвіду між громадами у складі делегації перебувала голова Березівської ОТГ Надія Артеменко.

В ці дні роботи делегації було обговорено ряд тем, що стосуються організації функціонування закладів освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, комунальних служб та інших сфер життєдіяльності органів місцевого самоврядування.

В дискусіях приймали участь керівники структурних підрозділів Краснопільської громади, представники закладів освіти, культури, соціального захисту, комунальних закладів та громадськість.

Здобутками та проблемними питаннями своєї громади поділилася і очільниця Березівської ОТГ Надія Артеменко.

Зокрема вона розповіла про історію створення об’єднаної громади, про свої напрацювання в різних сферах діяльності та участі ОТГ в державних та міжнародних розвиткових проектах.

Березівська ОТГ з`явилася наприкінці жовтня 2015-го. До її складу увійшло вісім сільських рад, це – 21 населений пункт. На даний час у Березівській ОТГ – понад 5700 мешканців.

Розповіла також Надія Артеменко про свій досвід впровадження в громаді програми бюджету участі, кооперативного руху та співпрацю з різними міжнародними програмами та проектами.

- Те, що ми виконуємо та над чим працюємо можна побачити – це дуже важливо. Але на сьогодні один із основних наших напрямків роботи полягає в тому, щоб досягти більшого розуміння, підтримки саме від жителів громади, – відмітила голова Березівської ОТГ Надія Артеменко.

В свою чергу Краснопільський селищний голова привітав гостей із Польщі та свою колегу з візитом до Краснопільської громади, представив присутніх учасників зібрання.

- Хочу відмітити те, що коли до нашої громади їдуть такі поважні гості, коли про нас знають далеко за межами України, то значить ми на правильному шляху і робимо важливі зміни на краще в розбудові Краснопільської ОТГ, її старостинських округів, сіл і селищ, - зазначив Юрій Яремчук.

Під час зустрічей відбувся плідний діалог між польськими експертами, головою Березівської ОТГ та учасниками заходу. Отримані навики в подальшому сприятимуть оптимальному прийняттю рішень організаційно-управлінського характеру.

- Краще почути фахівців, які пройшли цей проміжок часу і можуть поділитися думками: десь позитивними, а десь і попередити про помилки, які, до прикладу, в свій час проходила Польща та Березівська громада зокрема. Ми повинні максимально ефективно використати ті можливості, що дали нам реформи з децентралізації, - резюмував Юрій Яремчук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь