A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ОСНОВНІ ПРОЕКТИ РОЗВИТКУ РЕАЛІЗОВАНІ КРАСНОПІЛЬСЬКОЮ ОТГ У 2018 РОЦІ

Дата: 15.11.2018 09:25
Кількість переглядів: 1696

Шановні жителі громади, хочемо з вами поділитися досягненнями, перспективними планами щодо подальшого життя та розвитку Краснопільської об’єднаної територіальної громади.

Юрій Яремчук: «Децентралізація - це один із шляхів розвитку нашого краю. Під децентралізацією ми розуміємо надання якісних послуг населенню в різних галузях: освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства та створення умов сталого економічного розвитку, перетворення території громади на місце, де б хотілося жити та працювати. Також це зміна свідомості та готовність бути відповідальним господарем свого життя та громади»

 

ІНВЕСТИЦІЙНА ТА ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ

У 2017 році спільно з громадськістю та Центром розвитку місцевого самоврядування була розроблена Стратегія розвитку Краснопільської громади до 2020 року.

Основні стратегічні цілі розвитку громади згідно стратегії:

  • 1. Краснопілля – центр об’єднаної громади
  • 2. Розвиток старостинських округів
  • 3. Створення нової системи надання муніципальних послуг
  • 4. Розбудова і оптимізація освітнього і спортивного простору

 

- Селищний бюджет на 2018 рік затверджено по доходах у сумі 122 211,0 тис. гривень, з них загальний фонд 121 181,4 тис. гривень, спеціальний фонд 1 029,6 тис. гривень.

- Повністю вже реалізовано два проекти: «Реконструкція частини приміщень першого поверху адміністративної будівлі в центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) на вул. Мезенівська, 2 в смт. Краснопілля Сумської області» та «Створення пересувного відділення Краснопільського ЦНАПу для надання інклюзивних послуг населенню об’єднаної територіальної громади».

Фото без опису

Фото без опису

 

- У квітні цього року Краснопільська об’єднана територіальна громада стала підписантом угоди в рамках Ініціативи "Мери за економічне зростання". Суть Ініціативи полягає в наданні підтримки мерам і муніципалітетам країн Східного партнерства і сприянні тому, щоб вони ставали активними провідниками місцевого економічного зростання та створення робочих місць. На даний час ведеться робота з розробки Плану місцевого економічного розвитку, що є невід’ємною умовою подальшої співпраці з Європейським Союзом та представлення території громади активним донорам на інвесторам у регіоні та за його межами.

Фото без опису

«На сьогоднішній день, з метою розвитку нашої території в нас розроблено ряд проектів та складено дорожню карту по їх втіленню, що стосуються модернізації всіх сфер громади в різних галузях, освіти, охорони здоров’я, надання адміністративних послуг, питаннях громадської безпеки, пожвалення економічного життя, покращення надання послуг в сфері житлово-комунального господарства», - Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук.

 

РОЗВИТОК ІНФРАСТРУКТУРИ ТА ЖКГ

- З початку поточного року Краснопільською селищною радою проведено поточний ремонт мереж вуличного освітлення, зокрема, відновлено 5.3 км мереж вуличного освітлення в смт Краснопілля, Угроїдах, в с. Лозове; проведено заміну більш ніж 200 ламп на енергозберігаючі; нині на черзі реконструкція освітлення в с. Глибне, частина села Самотоївка, в смт Краснопілля і Угроїди. Крім того, на території смт Краснопілля цього року встановлено 18 сучасних LED світильників вуличного освітлення.

- Протягом року Краснопільською селищною радою активно велися роботи з благоустрою центральної садиби та старостинських округів. Здійснено облаштування скверу ім. Леоніда Жаботинського в смт Краснопілля. На разі в цьому куточку селища можна побачити силові тренажери, дитячий майданчик, альтанку, тут відновлено вуличне освітлення та неподалік встановлено зупинку громадського транспорту. Згодом у будівлі клубу буде розташовано музей спортивних досягнень Краснопільщини.

Фото без опису

Фото без опису

- Облаштовано і центральну площу селища: замощено тротуарною плиткою територію площі, встановлено декоративні арки з вазонними квітами.

Фото без опису

Фото без опису

- На майданчику перед стадіоном «Колос» в смт Краснопілля встановлено декоративно-вказівний знак «Стадіон «КОЛОС».

Фото без опису

- В цьому році встановлено дитячий та спортивний майданчик в с. Осоївка, дитячий майданчик в с. Самотоївка, с. Хмелівка, смт Угроїди, с. Михайлівка, с. Чернеччина та с. Мозкове. Загалом на благоустрій території селищної ради витрачено понад 3,0 млн. грн. коштів селищного бюджету.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

- На території об’єднаної громади організована робота із централізованого забору та вивезення твердих побутових відходів. Проводиться встановлення майданчиків для роздільного забору ТПВ. Цього року придбано 54 од. контейнерів, з них 22 корзини для забору пластику. Витрачено 135,0 тис. грн.

Фото без опису

- Протягом року проведено дезінфекцію та очищення 334 шахтних колодязів. Триває реконструкція водопровідних мереж, наразі проведено відповідних робіт загальною протяжністю 2.028 км. Розпочато поточний ремонт проблемного відрізку водомережі в с. Хмелівка, де на даний час роботи проведено на ділянці протяжністю 400 м. Загалом по даному об’єкту в цьому році планується провести робіт протяжністю більше одного кілометра.

Фото без опису

- В поточному році на умовах співфінансування селищного та обласного бюджету проводилася робота з ремонту доріг загального користування місцевого значення за напрямками: Самотоївка-Чернеччина, до с. Хмелівка, до смт. Угроїди. За кошти обласного бюджету в сумі 2,0 млн. грн. проводився поточний ремонт дороги по смт. Угроїди. На даний час на стадії завершення роботи з поточного середнього ремонту дороги загального користування державного значення Т-19-18 Краснопілля – КПП «Покровка» окремими ділянками. Вартість робіт становить 35,5 млн. грн. Шляхом співфінансування селищного бюджету та АФ «Хвиля» частково проведений поточний дрібний ремонт автодороги Т-19-01 Суми-Миропілля-Осоївка – а/д Р-45 на ділянці Осоївка-Глибне.

Фото без опису

Фото без опису

- У липні цього року, за результатами незалежної оцінки консультантів та представників Проекту «Енергоефективність у громадах ІІ», що впроваджується в Україні за дорученням уряду Німеччини компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується низкою європейських країн, Краснопільська ОТГ була обрана як одна з 30 пілотних об’єднаних громад в Україні, які будуть брати участь у вищезазначеному проекті з вересня 2018 року по жовтень 2019 року.

- 26 вересня 2018 року затверджено План дій сталого енергетичного розвитку та клімату Краснопільської об’єднаної територіальної громади на 2018-2030 роки. Згідно Плану, запропоновано 26 заходів та інвестиційних проектів з енергоефективності загальною вартістю 189,2 млн. грн.

Фото без опису

 

ОСВІТА

Розвиток освіти для Краснопільської  об’єднаної територіальної громади є одним з пріоритетних завдань та індикатором розвитку громади в цілому.

- Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів є однією зі 100 шкіл України, де пілотується новий Державний стандарт початкової освіти Нова українська школа, а також заклад отримав державну підтримку на фінансування проекту «Реконструкція Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської селищної ради (термомодернізація та оздоблення приміщень)», у вересні заклад розпочав роботу з оновленим утепленим фасадом, вже найближчим часом розпочнеться ІІ черга проекту – внутрішні ремонтні роботи.

Фото без опису

Фото без опису

- У жовтні поточного року на території опорного закладу розпочалось будівництво футбольного поля із штучним покриттям.

Фото без опису

Фото без опису

- Влітку поточного року за кошти благодійної організації «Благодійний фонд «РАЗОМ З КЕРНЕЛ» відремонтовано їдальню Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. загальним кошторисом понад 500 тис. грн. та за кошти місцевого бюджету замовлено меблі для їдальні на суму понад 150 тис. грн.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

- Розпочато роботи по проекту «Капітальний ремонт (заміна вікон та дверей) в Осоївському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти» Краснопільської селищної ради.

- Виготовляється проектно-кошторисна документація для реалізації проекту «Будівництво футбольного поля зі штучним покриттям в Осоївському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти» Краснопільської селищної ради.

- З метою покращення матеріально-технічної бази кабінетів природничо-математичного циклу за кошти місцевого бюджету придбано мультимедійне обладнання для кабінету математики Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

- У квітні 2018 року було створено комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» Краснопільської селищної ради. На даний час за кошти місцевого бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію, відремонтовано тимчасові приміщення для проведення комплексної оцінки розвитку дітей з особливим освітніми потребами. Облаштовується освітнє середовище, закуплено необхідне обладнання і вже на даний час Центр почав повноцінно працювати.

Фото без опису

Фото без опису

- З метою надання якісних освітніх послуг та виконання нового Державного стандарту початкової освіти для десяти перших класів, а це 165 першокласників 2018-2019 н.р. створено новий освітній простір. В цілому на облаштування 1-х класів та створення нового освітнього простору використано суму більше 2 млн грн. з них: 562,853 тис. грн. з державного бюджету, 1493,873 тис. грн. з місцевого бюджету та 40,8 тис. грн. залучених коштів.

Фото без опису

Фото без опису

- Із січня до серпня 2018 року виплачується надбавка в розмірі 10% двом вчителям, які підготували призерів ІІІ етапу олімпіад. З вересня 2018 року –  доплата в розмірі 5% посадового окладу вчителям, які підготували учасників ІІІ етапу олімпіад, а вчителі, що підготували переможців ІІІ етапу отримають доплату від 15 до 25% посадового окладу. Рішенням сесії Краснопільської селищної ради встановлено надбавки в розмірі 20% від посадового окладу вчителям пілотних класів у 2018 році та заступнику директора Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів за плідну та результативну роботу з реалізації Концепції Нової української школи.

- В лютому 2018 року молодим інтелектуалам та спортсменам вручено цінні подарунки від селищного голови за високі досягнення у навчанні та за спортивні досягнення. Щомісячно 11 учнів-учасників ІІІ етапу предметних олімпіад отримують стипендії Краснопільського селищного голови, що є додатковим стимулом до високих результатів та творчих успіхів.

СПОРТ

- На території Краснопільської селищної ради забезпечено функціонування 2 стадіонів, 8 футбольних полів, облаштовано 3 майданчики з вуличними тренажерами (смт. Краснопілля та с.Осоївка), відремонтовано шкільні спортивні зали, тренажерний та спортивний зал дитячо-юнацької спортивної школи.

Фото без опису

- Другий рік поспіль на території СНАУ відбуваються спортивні змагання на звання" Краща спортивна громада Сумщини- 2018". Як і в минулому році команда Краснопільської ОТГ виборола 1 місце серед 14 команд і підтвердила звання найспортивнішої громади Сумщини.

- У дитячо-юнацькій спортивній школі відкрито відділення вільної боротьби для проведення тренувань якого було відремонтовано та облаштовано приміщення.

Фото без опису

- В с. Осоївка відкрито новий, яскравий дитячий та тренажерний майданчик.

 

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

- У 2018 році реалізовуватиметься, за рахунок державної субвенції на розвиток сільської медицини будівництво амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги в смт Угроїди. Загальна вартість будівництва складає близько 7 млн. грн. Проект передбачає не тільки будівництво, а й оснащення амбулаторії сучасним обладнанням, необхідним для діагностики та лікування, а також придбання службового транспорту.

 

БЕЗПЕКА ТА ПРАВОПОРЯДОК

- Одним із пріоритетних напрямків роботи в цій сфері є створення комунальної служби – Центру безпеки громади, яка поєднуватиме у собі функції пожежно-рятувальної служби, служби охорони здоров'я (ФАП, невідкладна допомога), громадського порядку (поліцейська дільниця) та диспетчерську службу і студію місцевого радіомовлення та оповіщення населення про надзвичайні ситуації. На даний час розробляється проект даного об'єкту.

 

Основні напрямки діяльності Краснопільської селищної ради в поточному році були визначені Програмою соціально-економічного розвитку територіальної громади на 2017-2018 роки і Стратегією розвитку Краснопільської селищної ради на період до 2020 року, згідно яких у центрі уваги знаходились і знаходяться питання покращення рівня життя мешканців громади, поліпшення фінансового стану, економічної та соціальної політики в територіальній громаді.

З моменту створення громади селищною радою було досягнуто певних результатів та успіхів у різних сферах життєдіяльності ОТГ. Всім здобуткам минулого року слід завдячувати, перш за все, праці та наполегливості працівникам, депутатам селищної ради, комунальним службам, платникам податків до селищного бюджету, підприємцям, громадським організаціям та активним громадянам, яким не байдужа доля  нашої громади.

 

Юрій Яремчук: «Наше завдання спільними зусиллями зробити реформу децентралізації успішною задля розвитку нашої території та України»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь