Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

«МИ - Є. МИ РІВНІ!»

Дата: 04.12.2018 10:39
Кількість переглядів: 931

Відзначаючи щороку 3 грудня Міжнародний день людей з інвалідністю, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до осіб з інвалідністю визначає ступінь цивілізованості суспільства.

На передодні цього дня, 30.11.2018 року було проведено круглий стіл «Особливості забезпечення права дітей з інвалідністю на освіту» з педагогічними працівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти, за участі Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука та начальника відділу освіти Лариси Дерев`янченко, які засвідчили, що особи з інвалідністю дійсно потребують особливої уваги від громади та толерантного ставлення до їхніх потреб.

Під час засідання були розглянуті наступні питання в порядку денного:

- «Освіта осіб з інвалідністю. Нормативна база. Роль ІРЦ у забезпеченні права дітей з ООП на освіту»; - «Співпраця ІРЦ і команди супроводу»; - «Посада асистента вчителя та асистента вихователя в українському законодавстві: основні функції, завдання, необхідні компетентності».

Приємно відзначити, що активними були всі учасники заходу, а підняті питання викликали дискусії та обговорення. Логічним завершенням круглого столу стало проведення тренінгового завдання «Піраміда».

3 грудня 2018 року на базі центру дитячої та юнацької творчості, для дітей з інвалідністю проведена квест-програма «Запалюємо зорі», де її учасники мали змогу взяти участь у захоплюючих конкурсах за які отримували зірочки. Діти отримали масу емоцій та задоволення. Неочікуваним сюрпризом для них стали аквагрим, солодкі подарунки від Краснопільської селищної ради та фото зона виготовлена працівниками комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Краснопільської селищної ради.

Також на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Краснопільської селищної ради проведено тренінг для батьків «Наші особливі діти» з метою формування позитивної мотивації щодо розвитку дітей.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з  інвалідністю і їх участі в житті суспільства.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь