A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЮРІЙ ЯРЕМЧУК: «ОСНОВНОЮ ПЕРЕДУМОВОЮ УСПІШНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАД Є ОБ'ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІЙ ТА ПРОВЕДЕННЯ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ»

Дата: 20.12.2018 22:16
Кількість переглядів: 850

Про це Краснопільський селищний голова сказав під час засідання районної Ради регіонального розвитку, яка створена з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування району у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади.

Участь в засіданні взяли голова райдержадміністрації Сергій Хрупа, перший заступник голови РДА Андрій Петров, голова районної ради Віталій Савоненко, Миропільський сільський голова Олена Ординець та директор Сумського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко. Крім того на засіданні були присутні керівники структурних підрозділів Краснопільської селищної ради, райдержадміністрації, представники виконавчих органів, комунальних підприємств та старостинських округів, сільських голів району, депутатів всіх рівнів органів місцевого самоврядування району, керівників окремих установ та організацій району, представників засобів масової інформації.

На Раді регіонального розвитку розглядалося два питання - «Про підсумки соціально-економічного розвитку Краснопільського району за 2015-2018 роки» та «Про перспективний план розвитку Краснопільського району».

Спочатку про питання проведення в районі ключових реформ, зокрема медичної та освітньої, створення привабливого інвестиційного середовища для розвитку підприємництва в районі доповіли голови райдержадміністрації Сергій Хрупа та районної ради Віталій Савоненко.

Не оминули під час засідання і питання децентралізації, з яких виступили Миропільський сільський голова Олена Ординець та Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук.

- Реформи, які проводять в Україні - незворотні. А ті перші успіхи, які ми спостерігаємо в умовах проведення децентралізації, доводять, що ми йдемо правильним шляхом, - відмітив Юрій Яремчук.

Він також коротко зупинився на основних досягненнях громади за період свого існування, поділився перспективними планами щодо подальшого життя та розвитку Краснопільської об’єднаної територіальної громади на майбутнє.

- На сьогоднішній день в рамках децентралізаційних реформ ми можемо працювати над залученням державних коштів, приймати участь в міжнародних проектах, що дає нам можливість вирішувати соціальні проблеми, покращувати інфраструктуру громади, зміцнювати матеріально-технічну базу закладів соціальної сфери тощо, - продовжив свою доповідь керівник громади.

Про спільну діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, напрацювання спільних проектів щодо розвитку Краснопільської громади говорив директор Сумського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко.

Користуючись нагодою Юрій Яремчук виконав приємну місію та вручив Подяку Олександру Хоруженку за плідну співпрацю, вагомий внесок та допомогу у становленні та розвитку Краснопільської ОТГ.

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь