Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬЩИНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 22.01.2019 14:30
Кількість переглядів: 1007

Цього року, 22 січня Україна відзначає 100-у річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії Української Народної Республіки, унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України».

З нагоди відзначення Дня Соборності України в Палаці культури пройшли урочисті заходи, в яких взяли участь Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко, керівник апарату райдержадміністрації Олена Завгородня, представники органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, учнівська молодь та громадськість.

- Одна з головних сторінок нашої історії – боротьба українського народу за незалежність та соборність своїх земель. Упродовж століть наш народ та територія України були розділені поміж інших держав, і споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин країни в межах однієї держави. Тож в цей знаковий для кожного українця день хочеться побажати саме головне – мирного неба, здоров’я, благополуччя в родинах, добробуту та єдності та спільної праці заради майбутнього Краснопільщини, Сумщини і України, - зазначив Юрій Яремчук.

Пісенним дарунком всім присутнім стало виконання пісень про Україну від аматорів сцени Краснопільського Палацу культури.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. Віримо, що територіальна цілісність України, яка була скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, відновиться і навіки залишатиметься непорушною.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь