A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬЩИНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 22.01.2019 14:30
Кількість переглядів: 969

Цього року, 22 січня Україна відзначає 100-у річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії Української Народної Республіки, унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України».

З нагоди відзначення Дня Соборності України в Палаці культури пройшли урочисті заходи, в яких взяли участь Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко, керівник апарату райдержадміністрації Олена Завгородня, представники органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, учнівська молодь та громадськість.

- Одна з головних сторінок нашої історії – боротьба українського народу за незалежність та соборність своїх земель. Упродовж століть наш народ та територія України були розділені поміж інших держав, і споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин країни в межах однієї держави. Тож в цей знаковий для кожного українця день хочеться побажати саме головне – мирного неба, здоров’я, благополуччя в родинах, добробуту та єдності та спільної праці заради майбутнього Краснопільщини, Сумщини і України, - зазначив Юрій Яремчук.

Пісенним дарунком всім присутнім стало виконання пісень про Україну від аматорів сцени Краснопільського Палацу культури.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. Віримо, що територіальна цілісність України, яка була скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, відновиться і навіки залишатиметься непорушною.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь