A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Очільник Краснопільської селищної ради Юрій Яремчук відвідав заклади освіти Самотоївського старостинського округу – Самотоївський заклад дошкільної освіти «Колосок» та Самотоївську школу

Дата: 24.01.2019 08:52
Кількість переглядів: 1401

Спільно з начальником відділу освіти Ларисою Дерев’янченко селищний голова завітав до Самотоївского ЗДО, де завідуюча закладом Тетяна Жиленко розповіла про реалізацію в садочку програми раннього розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», що дає можливість дітям підготуватися до школи та реалізує принцип наступності між закладом дошкільної освіти та Новою українською школою.

В рамках реалізації даної програми за кошти державні субвенції об’єднаним територіальним  громадам на розвиток інфраструктури придбано та встановлено мультимедійний комплекс на суму 76 тис. грн. Також, за ці ж кошти оновлено дитячі меблі та дидактичні матеріали на загальну суму 87,2 тис. грн. За рахунок коштів місцевого бюджету у харчоблок придбано нову сучасну електричну плиту на суму 19,5 тис. грн.

Обговорено питання підключення закладу до швидкісної мережі Інтернет, проведення поточного ремонту харчоблоку (заміна плитки на стінах та підлозі), заміна системи освітлення на енергозберігаючу. На завершення візиту до Самотоївського ЗДО Юрій Яремчук відзначив ініціативність та активну позицію завідуючої закладом щодо адміністративно-господарської діяльності та пообіцяв підтримку з свого боку  у реалізації запланованих заходів для розвитку закладу.

Не менш змістовним став візит Краснопільського селищного голови та начальника відділу освіти до Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Не так давно заклад поповнився сучасним комп’ютеним класом на суму більше 180 тис. грн., де також придбано комплекти шкільних меблів на загальну суму 222 тис. грн. Ці придбання профінансовано з коштів державної субвенції об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури. Директор школи Тетяна Кравченко запросила гостей до одного з найкращих кабінетів закладу – кабінет математики, у якому завершились  ремонтні роботи, встановлено  мультимедійне обладнання та закуплено нові меблі.

На зустрічі обговорено питання щодо об’єму ремонтних робіт по облаштуванню класної кімнати для учнів 1 класу 2019-2020 н.р., облаштування ігрового осередку для учнів початкової ланки, поповнення матеріально-технічної бази школи.

В селищному бюджеті на 2019 рік передбачено кошти на виконання вищезазначених завдань по цих двох закладах.

Метою відвідання закладів освіти є реалізація плану по розвитку освітньої галузі громади, забезпечення рівного доступу кожної дитини до якісної та змістовної освіти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь