A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

НА СУМЩИНІ ВІДКРИТО ТРЕТІЙ В УКРАЇНІ «ЦЕНТР ВИКОНАННЯ РІШЕНЬ»

Дата: 24.01.2019 15:21
Кількість переглядів: 664

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО разом із заступником Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світланою ГЛУЩЕНКО взяли участь у відкритті сучасного «Центру виконання рішень»

За словами Миколи Клочка, у липні минулого року на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України у Сумах відкрили сучасний, європейський офіс – Ореn Space. І наразі в Сумській області позитивні перетворення продовжуються.

«Сьогодні ми відкриваємо «Центр виконання рішень», суть діяльності якого – зміна традиційних форматів у роботі державної виконавчої служби з громадянами, – говорив голова облдержадміністрації, – Це дуже зручно, адже тут діятиме ще й принцип екстериторіальності у межах області і послуги будуть доступні однаково чи жителю Сум, чи Ямполя».

Микола Клочко також відмітив, що за принципами європейських стандартів робота цього центру наблизила конкретну послугу до людини. Та самостійно переконався у цьому, ставши одним із перших клієнтів «Центру виконання рішень».

Заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко наголосила на тому, що основним завданням було створення сучасної державної виконавчої служби як такої, що була б комфортною, прозорою, якісною та сервісною. «Потрібно, щоб юстиція була відкрита та доступна для всіх категорій громадян, забезпечувала всі потреби, з якими люди звертаються до системи юстиції», – говорила посадовець.

«Взагалі показники Сумської області за багатьма напрямами є доволі успішними та високими. Це, звичайно, заслуга всіх – і місцевої влади, і органів юстиції. Створення таких центрів європейського рівня насамперед передбачає захист прав громадян, а це наш основний і спільний обов’язок», – відмітила заступник Міністра.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина СВИСТУН розповіла, що Сумщина увійшла в п’ятірку областей, які виявили бажання взяти участь у пілотному проекті, що передбачає новий етап у роботі державної виконавчої служби. «Щоденно тільки по місту Суми до державних виконавців звертається близько сотні громадян. Тож, відкриваючи «Центр виконання рішень», ми надаємо жителям Сумщини унікальну можливість отримувати консультацію, роз’яснення та всю необхідну інформацію».

Нагадаємо, що в Центрі виконання рішень відбуватиметься: прийом і видача виконавчих документів і документів виконавчого провадження; надання сторонам виконавчого провадження відомостей з автоматизованої системи виконавчого провадження в межах всієї України, попередня перевірка документів на відповідність законодавству; швидка та кваліфікована допомога громадянам у написанні та оформленні документів, заяв, звернень; надання інформаційної допомоги та правових консультацій; ознайомлення сторін з матеріалами виконавчого провадження; повна відкритість, публічність і прозорість роботи та ряд інших.

 

За інформацією сайту Сумської ОДА http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/17700-na-sumshchyni-vidkryto-tretiy-v-ukrayini-tsentr-vykonannya-rishen.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь