A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

НАВЧАЛЬНА ПОЇЗДКА КЕРІВНИКІВ ОТГ ТА ГОЛОВНИХ ЛІКАРІВ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я СУМЩИНИ ДО ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 01.02.2019 11:38
Кількість переглядів: 1226

Секретар Краснопільської селищної ради Ірина Юхта разом з головним лікарем КНП «Краснопільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентиною Масалітіною взяли участь в навчальному візиті для керівників об'єднаних територіальних громад/міст Сумської області та головних лікарів автономізованих закладів охорони здоров'я з Сумської області з вивченням практик Полтавської області у впровадженні телемедицини.

Учасники делегації ознайомились із досвідом співробітництва у галузі охорони здоров'я між територіальними громадами Кременчуцького району. Предметом такої співпраці є забезпечення населення громад району кваліфікованою первинною медичною допомогою шляхом укладення договору про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) ЦПМСД Пришибської сільської ради. Такий варіант співпраці може бути корисним для невеликих громад, а також ОТГ та навколишніх сільських рад, які не увійшли до складу ОТГ. Учасники також мали нагоду поспілкуватись та ознайомитись з досвідом вирішення проблемних питань у ході реформування первинної ланки медичної допомоги Полтавських колег.

Медики та керівники ОТГ Сумської області відвідали амбулаторію в с.Сари та ЦРЛ у Гадяцькому районі, де ознайомились з елементами впроваджених у роботі сучасних інноваційних технологій. Цей район у цьому сенсі є унікальним, оскільки на рівні всіх медичних закладів району діє однакова інформаційна медична система. Цією системою об'єднані всі сільські медичні заклади та ЦРЛ. Таким чином, мережа дозволяє вносити до єдиної бази дані про пацієнта і, у разі необхідності, лікар у будь-якому медичному закладі в межах Гадяцького району може побачити відомості про пацієнта, проконсультувати, призначити лікування або визначити подальший план дій.

Побувала також делегація з Сумщини у Полтавському обласному центрі невідкладної медичної допомоги та медицини катастроф. Це один з найбільших та сучасних лікувальних закладів в області, який має чотири станції (Полтава, Миргород, Лубни, Кременчук), а також має підстанції в кожному районі. Тут дуже активно застосовуються сучасні інноваційні інструменти, що необхідні в екстреній медичній допомозі по всьому регіону. Реанімобілі Центру мають типову комплектацію та обладнані переносним УЗД-апаратом, який є унікальним і на відстані передає УЗД-зображення.

- Візит дуже цікавий, насичений, багато корисних та інноваційних практик, які ми мусимо втілювати у себе в громаді, в наших медичних закладах, - поділилася своїми враженнями від поїздки Ірина Юхта.

 

За інформацією Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь