Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

РОЗШИРЕНО ЗОНУ ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОГО ФОНДУ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ

Дата: 01.03.2019 17:47
Кількість переглядів: 1190

Для успішної реалізації цілей Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року збільшено площу природно-заповідного фонду Сумської області на 423,1463 га., куди також включено землі і Краснопільської ОТГ.

З метою збереження цінних природних комплексів рішенням Сумської обласної ради від 22.02.2019 «Про зміни в мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду області» оголошено об’єктами природно-заповідного фонду місцевого значення – заказники: «Краснопільський», «Грузне», «Довжик», «Перекопівський», «Максимівський» та пам’ятка природи – «Андріяшівський дуб».

Ландшафтний заказник «Краснопільський» (Краснопільський район). Розташований біля південно-східної околиці смт Краснопілля. Територія представлена типовими для південно-західних відрогів Середньоруської височини ландшафтами сильно розчленованих лесових рівнин з сірими і темно-сірими опідзоленими ґрунтами, з ярами і глибоко врізаними балками. В її межах зростає вид занесений до Європейського червоного списку – глід український. Об’єкт має природоохоронне, рекреаційне, наукове, пізнавальне, еколого-освітнє значення.

Гідрологічний заказник «Грузне» (Краснопільський район). Розташований біля північно-західної околиці смт Краснопілля. Ставок з площею водного дзеркала понад 30 га та прибережною смугою й частиною балкового комплексу на правому березі ставу. Зустрічається низка видів риб, комах, земноводних, птахів різних рангів охорони, занесених до списків МСОП, Бонської та Бернської конвенцій, а також до Червоного списку видів тварин і рослин, які є регіонально рідкісними і підлягають особливій охороні на території Сумської області.Об’єкт має природоохоронне, рекреаційне, наукове, пізнавальне, еколого-освітнє значення.

Ландшафтний заказник «Довжик» (Краснопільський район). Розташований біля південної околиці смт Угроїди в межах кварталу 126 Краснопільського лісництва ДП «Краснопільське лісове господарство». Схили балок зарослі угрупованнями з домінуванням дуба звичайного та співдомінуванням клена гостролистого. На території мешкають джміль моховий, стрічкарка блакитна, жук-олень, горностай, що занесені до Червоної книги України та ряд інших видів тварин різних рангів охорони.Об’єкт має природоохоронне, рекреаційне, наукове, пізнавальне, еколого-освітнє значення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь