A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЮРІЙ ЯРЕМЧУК ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ РАЙОННОЇ РАДИ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

Дата: 05.03.2019 20:01
Кількість переглядів: 867

5 березня відбулося засідання Ради регіонального розвитку Краснопільського району. Участь в засіданні взяли голова Сумської обласної ради Володимир Токар, голова райдержадміністрації Сергій Хрупа, перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Петров, голова районної ради Віталій Савоненко, Миропільський сільський голова Олена Ординець.

Крім того на засіданні були присутні керівники структурних підрозділів Краснопільської селищної ради, райдержадміністрації, представники виконавчих органів, комунальних підприємств та старостинських округів, сільських голів району, депутатів всіх рівнів органів місцевого самоврядування району, керівників окремих установ та організацій району, представників засобів масової інформації.

На Раді регіонального розвитку розглядалося два питання: Децентралізація на Сумщині. Плани розвитку Краснопільщини, виклики та перспективи. Про впровадження медичної реформи на Краснопільщині.

Відкрив засідання Ради голова Краснопільської райдержадміністрації Сергій Хрупа, який виступив з питанням децентралізації на Сумщині, зокрема, про плани розвитку Краснопільщини.

На засіданні Ради регіонального розвитку виступив Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук. Він проінформував присутніх про плани розвитку Краснопільської ОТГ на 2019 рік.

Основними напрямками діяльності селищної ради є сфера житлово-комунального господарства, освіти, охорони здоров’я, культури, створення плану сталого економічного розвитку та інші.

Очільник громади наголосив на найбільш вагомих проектах, які заплановано до реалізації у найближчі роки: реалізація другої черги проекту реконструкції Краснопільської ЗОШ I-III ступенів, будівництво нової сучасної амбулаторії в смт Угроїди, будівництво футбольного поля зі штучним покриттям в Осоївському НВК, встановлення дитячих та спортивних майданчиків (с.Самотоївка, с.Осоївка смт.Краснопілля, смт.Угроїди с.Веселе), озеленення територій населених пунктів громади, дооблаштування центральної площі смт. Краснопілля, облаштування приміщення Музею спортивних досягнень Краснопільщини, ремонт та покращення дорожньої інфраструктури, звершення робіт по реконструкції Чернеччинського сільського клубу, організація Вільного простору в дорослій бібліотеці в смт.Краснопілля та створення центру молодіжних ініціатив та безкоштовної цифрової бібліотеки, продовження впровадження концепції Нова Українська школа в громаді, проведення капітального ремонту АЗПСМ с. Самотоївка, ремонт центрального приміщення ЦПМСД в смт. Краснопілля, придбання санітарних автомобілів для Краснопільських АЗПСМ та СЛА і багато інших завдань.

- Сьогодні ряд проектів, які реалізовуються на території Краснопільської ОТГ, мають підтримку з боку обласних владних структур. Це питання реконструкції опорного закладу, дорожнього будівництва, будівництва амбулаторії, футбольних майданчиків із штучним покриттям, - відмітив Юрій Яремчук.

Реформа, яка була зініційована в 2015 році Президентом України та його Урядом, покликана змінити якість життя та якість надання послуг в сільській місцевості,  зміни свідомості в плані більш активної участі громадян в розвитку громади та створення успішних громад, які мають перерости в успіх країни.

- На сьогоднішній день на території області розпочався процес формування плану розвитку Сумщини на найближчі три роки. Тому наше спільне завдання активно залучитися до цього процесу та створити дієву карту розвиткових проектів на території Сумщини та громади, - зазначив голова обласної ради Володимир Токар.

Важливою темою для обговорення стала медична реформа в Україні, де участь в обговоренні взяли Юрій Яремчук, Андрій Петров, Віталій Савоненко, з доповідями також виступили головний лікар Краснопільської центральної районної лікарні Євген Івахненко та головний лікар КНП «Краснопільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентина Масалітіна.

- Ключова мета цієї зустрічі – вдосконалення конструктивного діалогу між владою, громадськістю та місцевим самоврядуванням і на основі цього вироблення перспективного плану розвитку Краснопільщини, - зазначив Юрій Яремчук.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь