Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Регіональний семінар - практикум: «Програма «Впевнений старт» - поступовий перехід до Нової української школи»

Дата: 13.03.2019 15:32
Кількість переглядів: 1382

12 березня 2019 року на базі Краснопільської філії Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської селищної ради відбувся регіональний семінар-практикум для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти на тему: «Програма «Впевнений старт» - поступовий перехід до Нової української школи», учасниками якого були педагогічні працівники закладів дошкільної освіти.

Відкрила семінар Лариса Міщенко, методист з дошкільного виховання навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, яка наголосила, що програма забезпечує формування психологічної зрілості, життєвих компетентностей і готовності до систематичного навчання в Новій українській школі старшого дошкільника.

  З вітальним словом до учасників семінару-практикуму звернувся Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, який зазначив: «Дошкільна освіта є першою сходинкою до здобуття якісних знань, фундаментом, на якому будується вся система освіти. Дуже важливо створити у дошкільному закладі такі умови виховання, де дитині буде затишно та комфортно, прекрасний заклад, у якому враховані всі аспекти розвитку та виховання нашого підростаючого покоління! Дбаємо про наших дітей – дбаємо про майбутнє!».

Начальник відділу освіти Краснопільської селищної ради Лариса Дерев’янченко зазначила, що в умовах впровадження Нової української школи стоїть перед всіма педагогами дуже важливе завдання - це забезпечення наступності між усіма ланками освіти, зокрема, між дошкільною і початковою ланками освіти також, і залежить від того на скільки батьківська громадськість, педагоги, зможуть підготувати правильно адаптувати  дитину до нового періоду, її життя від періоду дошкільного дитинства до періоду шкільного дитинства. Це буде вже успішне підґрунтя до подальшого навчання, від враження взагалі у дитини до нового шкільного життя. Тому на сьогодні усі нові тенденції, підходи, які існують в педагогіці, в практиці, в науці було вкладено якраз у редакцію програми «Впевнений старт».

Учасників заходу привітали вихованці закладу, які подарували запальний танок, вірш та мелодійну пісню.

У ході семінару-практикуму учасники переглянули  інтегроване заняття з дітьми старшого дошкільного віку «У чому краса людини?» за програмою «Впевнений старт», заняття – гра: «Краса людини: зовнішня  і  внутрішня» за участю дітей старшого дошкільного віку і учнів 1 класу, а також презентацію: «Перші кроки упровадження програми «Впевнений старт» (з досвіду упровадження програми), яким поділилася методист методичного кабінету відділу освіти Краснопільської селищної ради Наталія Кузіна.

На завершення семінару відбувся тренінг «Реалізація діяльнісного підходу у формуванні життєвої компетентності особистості дошкільника за програмою «Впевнений старт», на якому учасники семінару мали можливість поспілкуватися та поділитися власним досвідом роботи, обговорити питання підвищення ефективності  впровадження програми «Впевнений старт».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь