A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Начальник відділу освіти Краснопільської ОТГ Лариса Дерев’янченко взяла участь у конференції «День фінської освіти»

Дата: 16.03.2019 10:31
Кількість переглядів: 946

15 березня 2019 року начальник відділу освіти Краснопільської селищної ради об'єднаної територіальної громади Лариса Дерев’янченко взяла участь у складі делегації Сумської області у конференції «День фінської освіти», яка проходила в м. Київ в рамках проекту «Фінська підтримка реформи української школи». Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України спільно з Посольством Фінляндії в Україні.

У відкритті конференції взяли участь Віце-прем’єр-міністр України – В’ячеслав Кириленко, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, перший заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, Посол Фінляндії в Україні  Юха Віртанен, керівник сектору співробітництва ЄС в Україні Стефан Шленінг, керуючий директор реалізація програми розвитку в Україні FCG International Анет Ваіні-Антіла, генеральний директор фінська національної агенцї з освіти Оллі-Пекка Хайнонен, Директор національної програми «Навчаємось разом - Працюємо разом» Роман Шиян та головний радник Арто Вахтокарі.

Захід проходив у форматі пленарного засідання та двох сесій паралельних майстер класів.

Делегатам презентували матеріали реалізації програми «Навчаємось разом» в Україні, що реалізується за підтримки Посольства Фінляндії в Україні, присутні мали змогу ознайомитись з особливостями системи освіти Фінляндії. Зокрема, були розглянуті наступні питання: «Інноваційний підхід до підприємницької освіти», «Як готувати вчителів до реалізації нового навчального плану», «Організація трансверсальних навчальних заходів», «Від паперу та олівця, до цифрового освітнього середовища» та ряд інших цікавих та важливих питань.

«Для нас, це важливий досвід, який ми переймаємо у першопрохідців нової європейської освіти – фінів. Система освіти у Фінляндії зазнала зміни і вже дала свої результати. Ми маємо унікальну можливість переймати практичні знання та реалізувати в своїх громадах інновації освіти. Такі заходи захоплюють до змін, адже з нами діляться секретами успіху та підказують потрібні напрямки роботи» - поділилась враженнями Лариса Дерев’янченко.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь