A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

18 березня 2019 року відбулася розширена апаратна нарада, яку провів керівник громади Юрій Яремчук

Дата: 18.03.2019 16:55
Кількість переглядів: 1051

У нараді взяли участь працівники виконавчого апарату та виконавчих органів селищної ради, в.о. старост, працівники закладів соціально-культурної сфери та комунальних установ.

Керівник громади проінформував присутніх про обсяг робіт, який було виконано на території громади в різних напрямках діяльності ОТГ, зосередив увагу на питанні подальшого соціально-економічного розвитку Краснопільської об’єднаної територіальної громади, розповів про перспективні плани на поточний рік.

Очільник громади зупинився на питаннях роботи освітньої сфери, зокрема, він розповів про продовження реалізації проекту Нової української школи на базі Краснопільської опорної школи, де нині розпочалася друга черга реконструкції закладу - внутрішні роботи, підготовку навчальних закладів громади до наступного навчального року, оновлення та зміцнення матеріально-технічної бази, облаштування спеціалізованих класів: природничих, лінгафонних тощо.

Також було піднято ряд питань, що стосуються благоустрою території громади, проведення заходів з озеленення, дорожнього господарства, енергозбереження, житлово-комунального господарства, дотримання правил благоустрою, що є запорукою чистої та привабливої території Краснопільської ОТГ.

Крім того, селищний голова звернув увагу на питанні створення кооперативів, як однієї із форм зайнятості населення та ефективному способі залучення коштів інвесторів.

Під час наради також мова йшла і про підтримку закладів культури. На сьогоднішній день Краснопільською селищною радою, спільно з відділом культури, туризму, молоді та спорту громади, за участі проектної організації ведуться роботи по облаштуванню культурно-освітнього простору на базі читального залу Палацу культури. І надалі триватимуть роботи по ремонту і забезпеченням необхідним обладнанням сільських будинків культури.

Важливою темою обговорення стала роботи системи охорони здоров’я громади, де піднімалися питання завершення підключення медичних закладів громади до високошвидкісної мережі Інтернет, з метою подальшого запровадження телемедицини, забезпечення лікарськими засобами, придбання обладнання, продовження ремонтних робіт тощо.

Окремо селищний голова зупинився на питанні початку будівництва нової амбулаторії в смт Угроїди. Слід зазначити, що в лютому 2019 року Управлінням капітального будівництва Сумської облдержадміністрації було проведено тендер на закупівлю робіт по об’єкту «Амбулаторія первинної медичної допомоги в смт. Угроїди». За результатами аукціону переможцем торгів визнано ТОВ «Профт Буд Сістем» м. Київ, з яким 01.03.2019 року укладено договір підряду на виконання будівельних робіт в сумі 8,3 млн. гривень. Крім того, заклад буде забезпечено необхідним обладнанням та автомобілем.

По завершенню апаратної наради Юрій Яремчук зауважив на важливості питання залучення додаткових коштів на розвиток інфраструктури та поліпшення матеріально-технічної бази закладів соціальної сфери.

- Також пріоритетним напрямком в роботі селищної ради залишається залучення міжнародної допомоги, іноземних інвестицій та коштів державного бюджету України, забезпечення сталого економічного розвитку об'єднаної громади, що в свою чергу є запорукою покращення якості життя мешканців Краснопільської об’єднаної територіальної громади, - наголосив Юрій Яремчук. - Попереду на нас чекає багато завдань та викликів, проте спільними зусиллями та наполегливою працею можна побудувати спроможну громаду.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь